Deze 7 vakantiebestemmingen beïnvloeden onze zomermode

by Redactie

Een paar jaar geleden werd op Instagram een nieuwe term geïntroduceerd: Jetleisure. Oftewel luxe vakantie- en strandkleding met opvallende kleuren en patronen, geïnspireerd door vakantiebestemmingen. Welke invloeden van populaire steden, eilanden en gebieden gaan we terugzien in de zomermode van 2019?

Marokko – Bruisend Marrakesh

Op nummer 1: Marrakesh. Met rode aarde, drukke souks en levendige kleuren is Marrakech één van de hotste vakantiebestemmingen van 2019. Geïnspireerd door de geometrische tegeltjes als achtergrond voor Instagram-posts, stegen de zoekopdrachten naar ‘maxi-jurk met print’ met 42% in de afgelopen drie maanden, waarbij sterrenprints en geometrische patronen de boventoon voerden. Daarnaast wonnen lange tunieken, die vaak gedragen worden als cover-ups in de Marokkaanse woestijn, aan populariteit. Maar niet alleen de prints deden het goed: ook witte jurken, die perfect uitkomen in contrast met de kleuren van de stad doen het heel goed.

Deze 7 vakantiebestemmingen beïnvloeden onze zomermode

Indonesië – Geïnspireerd door de natuur van Bali

Met haar weelderige jungle, prachtige tempels, idyllische stranden en kenmerkende rijstvelden is Bali misschien wel de ultieme inspiratiebron voor Jetleisure. Zoekopdrachten naar rieten tassen zijn in de afgelopen drie maanden met 122% gestegen en blijven daarmee een echte vakantie-essential. Ook is er veel vraag naar andere natuurlijke materialen met het Indonesische eiland als inspiratie: denk aan raffia, linnen en macramé. Gerimpelde jurken en sarongs stijgen ook in populariteit binnen Jetleisure.

Deze 7 vakantiebestemmingen beïnvloeden onze zomermode

USA – Ranch-leven in Montana

Mode geïnspireerd op het ranch-leven in de USA veroverde een derde plek. De open vlaktes, het laidback leven en de torenhoge pieken van de Rocky Mountains maken van Montana in rap tempo één van de favoriete vakantiebestemmingen onder het modepubliek. De vraag naar cowboylaarzen steeg sinds het begin van het jaar met 25% en ook ingetogen bloemenjurken die doen denken aan Little House on the Prairie doen het goed. Geïnspireerd op Montana steeg ook de vraag naar Strohoeden  en ten slotte maken cowboyachtige spijkerjacks een comeback.

Lees ook:  Food X Travel: Jorn gaat drie sterren koken in Limburg

Deze 7 vakantiebestemmingen beïnvloeden onze zomermode

Denemarken – Duurzaam in Kopenhagen

Kopenhagen is lange tijd één van de drijfveren geweest voor de opkomst van duurzame mode. Dit is terug te zien in het aantal Deense merken dat in de most-wanted lijst staat voor zomerjurken en accessoires. De signature bloemenjurken van Ganni’s blijven populair. Door de vraag naar milieuvriendelijke mode zijn de sneakers van Veja nog steeds een populaire schoenenkeuze. Ook de interesse in andere duurzame merken zoals Rag & Bone en Eileen Fisher blijven constant toenemen.

Deze 7 vakantiebestemmingen beïnvloeden onze zomermode

Japan – Praktisch en comfortabel in Tokyo

Doordat er zoveel te zien, eten en doen is in Tokyo, beïnvloedt deze stad de vraag naar comfortabele en praktische artikelen. Met name de sportieve sandaal-look heeft in de afgelopen drie maanden aan populariteit gewonnen. De klittenbandsandalen van Prada zijn zo populair geworden dat er de afgelopen weken iedere zeven minuten naar werd gezocht op Lyst. De vraag naar heuptassen, die zowel onder toeristen als bij festivalgangers favoriet zijn, neemt ook nog steeds toe. Valentino, Tommy Hilfiger en Tory Burch zijn hierin de populairste merken.

Deze 7 vakantiebestemmingen beïnvloeden onze zomermode

Frankrijk – De glamour van de Côte d’Azur

De Côte d’Azur staat gelijk aan glamour en inspireert al langere tijd de Jetleisure-categorie. Chique, elegante, witte blousen zijn sinds de jaren ‘50 een must-have en de vraag blijft stijgen. Ook blijven comfortabele espadrilles, die worden gedragen door menig Francaise, populair. Natuurlijk mag de Bretonse top niet ontbreken. Deze seizoenstrend, die symbool staat voor de Côte d’Azur, zorgt nog steeds voor een piek elk jaar.

Deze 7 vakantiebestemmingen beïnvloeden onze zomermode

USA – Zee, surf, en tie-dye in L.A.

Niets vertegenwoordigt L.A. beter dan de relaxte vibe van tie-dye. Geen wonder dat de zoekopdrachten naar deze print al sinds het begin van het jaar gestaag stijgt. Vooral T-shirts en hoody’s zijn populair. Maar ook de vraag naar praktische, op surf geïnspireerde zwemkleding is gestegen, waarbij wetsuits met lange mouwen het meest populair zijn.

Lees ook:  10 x bijzonder dineren door heel Nederland

Deze 7 vakantiebestemmingen beïnvloeden onze zomermode

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy