5 x het perfecte dagje weg voor thuisblijvers

by Jill Buitenhuis

Als je niet op vakantie gaat deze zomer, vind je het waarschijnlijk wel een goed idee om af en toe een dagje weg te gaan. Het blijft echter toch altijd lastig om een dagje weg te bedenken waar het hele gezin blij van wordt. De een heeft geen zin om wéér naar de dierentuin te gaan, de ander voelt niet zoveel voor een dagje winkelen. Wij hebben vijf uitjes voor je bedacht, die leuk zijn voor jong en oud. Zo erg is het helemaal niet om lekker thuis te blijven deze zomer!

This is Holland

Kies jij bij het dilemma “voor één dag vliegen of één dag onzichtbaar zijn” altijd voor een dag vliegen? Dan hebben wij heel goed nieuws! Met de 5D Flight Experience kun je over alle must-sees van Nederland vliegen. ‘Vlieg’ als een vogel over de Amsterdamse grachten, tulpenvelden of de Deltawerken.

Expeditie Robinson Veluwe

Heb je altijd al mee willen doen met Expeditie Robinson, maar heb je last van heimwee? Dan hebben wij de oplossing voor jou. Je kunt nu met het hele gezin op expeditie gaan in Beekbergen. De dag bestaat uit proeven, waarbij je intelligentie, behendigheid en kracht nodig hebt. Je speelt tegen andere teams en probeert immuniteitsmunten te winnen. Gelukkig hoef je niet alleen maar bananen en cassave te eten, aan het einde van de dag staat er een barbecue klaar.

Wat schattig

Even iets anders dan de dierentuin, neem een kijkje achter de schermen bij Zeehondencentrum Pieterburen. Leer meer over het leefgebied van de zeehond, of zie hoe de zeehonden genieten van hun dagelijkse visje. Je kunt zelf een rondleiding nemen op plekken die normaal gesloten zijn voor publiek, zoals de operatiekamer.

Lees ook:  Het raketje in een nieuw Hollandsch jasje

Futureland

Bij Informatiecentrum Futureland op de Maasvlakte kun je zien hoe de nieuwe havens van Rotterdam zijn opgespoten. Stap met het hele gezin in de toekomst en vlieg met een VR-bril over de havens van 2066. Bestuur een baggerschip, laad containers op een schip of maak een rondvaart met de Futureland Ferry. Voor degene die zelf een automatische containerterminal vanbinnen wil zien, is er een speciale rit met de Futureland Express.

Op pad met de TukTuk

Met Tuk Tuk Lauwersoog ga je een dag op pad met de Tuk Tuk. Tijdens deze speciale rit kun je verschillende arrangementen boeken. Boek bijvoorbeeld het picknickarrangement en ga gezellig lunchen langs het water. Ontdek samen de bijzondere plekken van het Noorden van Nederland, waar je anders misschien nooit zou komen.

Foto header via iStock, credits: den-belitsky

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy