5 x Grieks eilandhoppen

by Jill Buitenhuis

De Griekse eilanden Kos, Kreta en Zakynthos vallen al een langere tijd goed in de smaak bij vakantiegangers. Waardoor dat komt? Zon, zee en strand in overvloed, veel cultuur, gastvrije mensen en niet te vergeten… Grieks eten. Wil je graag naar het Zuid-Europese land, maar wil je wel de drukte vermijden? Dan zijn deze eilanden misschien wat voor jou. Deze vijf pareltjes om te eilandhoppen hebben bij ons al een plekje op de bucketlist veroverd.

Skiathos

Het eiland Skiathos kun je kennen van de film Mamma Mia. Voor degene onder ons die deze film gezien hebben: in één woord… wauw. Vanuit Nederland gaan er rechtstreekse vluchten naar dit eiland, maar voor de ultieme Skiathos ervaring pak je van af het vaste land de boot. Op dit eiland vind je de authentieke witte huisjes met grote luiken, een flinke dosis groen en een levendige boulevard. Als uitje kun je de kloosters bezoeken, die echt de moeite waard zijn.

Karpathos

Karpathos ligt tussen de bekende eilanden Rhodos en Kreta. Toch hebben nog weinig mensen dit bijzondere eiland ontdekt. Bezoek het vissersdorp Diafani, waar je de lekkerste, verste vis van het eiland kunt eten. In Mesochori kun je typische Karpathiotische huizen bekijken, met mozaïeken vloeren.

Amorgos

Amorgos is een walhalla voor bergwandelaars. Je vindt overal bergpaden en wandelt zo van het ene dorp naar het ander. De hoogste berg van het eiland is de “Krikelos”. Deze berg ligt in het oosten en is 821 meter hoog. Je kunt het eiland gemakkelijk ter voet verkennen. Het ultieme uitzicht vind je bovenop de Krikelos.

Lees ook:  Dit zijn de slaapkamerrituelen van Nederlanders

Folegandos

Folegandos is klein maar fijn. Het eiland ligt tussen Santorini en Milos. Folegandros heeft drie kleine dorpjes: Karavostasis, Chora en Ano Meria. Deze plekken hebben allemaal iets anders te bieden. Voor een romantische zonsondergang kun je het beste naar Chora, tevens de hoofdstad, gaan. In Ano Meria vind je alle rust die je nodig hebt op vakantie. Karavostasis is een havenplaatsje, waar je veel tavernes en beachbars vindt.

Tinos

Het eiland heeft een rijke geschiedenis en is het bekendste bedevaartsoord van Griekenland. Dit eiland is dus vooral geschikt voor vakantiegangers die houden van cultuursnuiven en graag dingen ondernemen. Zo kun je goed wandelen door de heuvels, de kerk van Panagia Evangelistria bezoeken en veel kunstwerken bekijken. Op Tinos kan het ook hard waaien, waardoor dit eiland erg geschikt is voor kite- en windsurfen. Op dertig minuten varen ligt Mykonos. Je kunt zo doorhoppen naar dit eiland, wat ook wel bekend staat als het “nieuwe” Ibiza.

Foto header via iStock, credits: FilipMakowski

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy