4 x zo maak je van je huis een vintage parel

by Redactie

Dat een vintage interieur rommelig en ouderwets is, is natuurlijk allang achterhaald. Met het oog op duurzaamheid is kiezen voor vintage juist voor de hand liggend geworden tegenwoordig. Lijkt het je wel wat om een vintage feeling aan jouw interieur toe te voegen, maar heb je geen idee hoe? Wij geven tips om van je huis een vintage parel te maken!

1) Wie zoekt zal vinden!

Het zoeken én vinden van tweedehands vondsten is misschien wel het leukste onderdeel. Niets toffer dan tegen iets aan te lopen op een (Frans) brocante marktje of online. Want je hoeft voor tweedehands vondsten zeker niet alle markten af te lopen. Online kan je juist ontzettend veel vinden. Onder andere op Marktplaats, maar ook bij tal van (kleinschalige) webshops.

2) Herinneringen

Het woordje vintage wordt vaak gebruikt voor authentieke artikelen die minimaal 30 jaar oud zijn en uit de 50, 60, 70 en begin 80 tachtig komen. Er zitten dus ook bepaalde herinneringen aan. Kies je voor deze woontrend, dan kies je dus ook voor een heel persoonlijk. Je maakt van je interieur een geheel waar een verhaal achter zit. Hang dan ook vooral die mooie oude babyfoto’s op van bijvoorbeeld je vader en moeder. En kijk ook eens in de schuur bij je (groot)ouders of daar niet nog meubels staan die je kan hergebruiken.

3) All the way of subtiel

Is een vintage touch iets wat je zoekt voor je woning, en wil je niet dat je héle interieur in het teken staat van tweedehands. Dat kan ook zeker. Creëer subtiele retro toevoegingen door een mooie jaren zeventig lamp boven de eettafel op te hangen bijvoorbeeld.

Lees ook:  Uitbouw aan je huis? Drie manieren om het te financieren

4) Nieuwerwetse vintage

Wanneer je de vintage woontrend wel mooi vindt, maar liever geen tweedehands spullen koopt. Dan is er ook nog altijd de optie om woonaccessoires met een dergelijke look aan te schaffen. Bijvoorbeeld een vintage vloerkleed. Of een mooie bloemenvaas met een retro design. Ook hier geldt weer: wie goed zoekt zal vinden!

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy