4 x brein supplementen die je helpen weer scherp te zijn

by Imke Walenberg

De mate waarin je in staat bent om kennis en informatie op te nemen en te verwerken verschilt van mens tot mens. En is afhankelijk van je cognitieve vermogens en/of vaardigheden. Wanneer je niet helemaal fit bent, veel stress hebt of bijvoorbeeld slecht slaapt dan kunnen die cognitieve functies minder goed hun werk doen. Wil je je hersenen positief stimuleren dan kan je zogenaamde nootropics of brein supplementen slikken. Wij tippen 4 natuurlijke brein supplementen die je helpen weer helder en scherp te zijn (ook fijn voor warme zomerse dagen, wanneer focus soms ver te zoeken is):

1) Resveratrol

Resveratrol is een zogenaamde polyfenol en komt voor in diverse planten maar voornamelijk in de schil van blauwe druiven (en frambozen en blauwe bessen). Niet raar dat Resveratrol met name bekend is doordat deze ook in rode wijn zit. Men zegt dat wanneer je supplementen met Resveratrol neemt, je de achteruitgang van de hippocampus kan voorkomen. De hippocampus is weer een belangrijk gedeelte van de hersenen dat in verband staat met je geheugen.

2) Fosphatidylserine

Dit stofje met een moeilijke lange naam, komt in kleine hoeveelheden voor in vlees, en in grotere hoeveelheden voor in vis, schaaldieren en orgaanvlees. Als je er genoeg van binnen krijgt dan zorgt het ervoor dat de zenuwcellen gezond blijven. Het heeft als het ware een anti-aging effect op zowel het zenuwstelsel als de hersenen. En ook het geheugen wordt er beter van. Het is met name goed om dit brein supplement te nemen als je veganist bent. Aangezien je dan geen vlees en vis eet. Maar ook als je maar met mate dergelijke etenswaren tot je neemt, is het zeker aan te raden Fosphatidylserine te slikken.

Lees ook:  Handige tips die je kunt toepassen bij een fotoshoot

3) Bacopa Monnieri

Dit kruid wordt ook wel het Alzheimerplantje genoemd, en verbetert de verwerkingssnelheid van het geheugen en het leervermogen. Behalve door studenten wordt dit kruid ook veel door ouderen gebruikt voor zogenaamde recall. Oftewel: het herinneren van gebeurtenissen. Ook in de traditionele Indische geneeskunde, Ayurveda, wordt dit kruid van oudsher al gebruikt om op natuurlijke wijze psychische problemen aan te pakken.

4) Visolie

Iedereen weet waarschijnlijk wel dat visvetzuren gezond zijn. En dat het eten van (vette) vis minimaal één keer in de week, een erg positieve uitwerking heeft op je lichaam. DHA is een van de Omega-3-vetzuren (naast Omega-6, de essentiële vetzuren die in vis voorkomen). Specifiek die DHA is van groot belang om goed te kunnen functioneren. Omdat deze onder meer de motoriek, ons geheugen en onze stemming reguleren. Daarnaast is visolie ook heel belangrijk voor kids; t het zorgt namelijk voor de groei van de hersenen. Een super brein supplement dus!

Extra tip: via de website Vitaa.nl kan je brein supplementen bestellen die speciaal zijn gemaakt voor een ‘heldere geest’.

Foto header via iStock, credits: oxygen_8

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy