3 x zo zorg je voor rust op je werkplek én in je hoofd

by Emma

Ben je ook iemand met één rommella (zo eentje in de keuken die je eigenlijk liever niet hebt maar waar je alles wat geen plekje heeft makkelijk uit zicht kan houden)? Vind jij het ook het allerfijnst om helemaal geen troep op je bureau te hebben liggen? Kan jij ook pas beginnen met werken als alles netjes oogt? Dan is een geordend bureau cruciaal voor je concentratie. Lees hier hoe je dat voor mekaar krijgt, met een handjevol simpele doch effectieve tips.

Less is more

De cliché komt ook hier terug. Heb je al die tientallen soorten pennen nodig? Of gummen? Of paperclips? Wees minimaal en zorg dat je niet te veel van elk product hebt. Investeer in één goede pen, zoek uit welke soort mappen jij het fijnst vindt, en stick to it. Geloof me, dit brengt meer rust dan je verwacht, plus je bent zorgvuldig met het uitkiezen van de objecten die jij daadwerkelijk fijn vindt om mee te werken.

Investeer in opbergruimtes

Er is niets irritanter dan een chaotisch bureau. Papieren verspreid over het tafelblad – welke écht belangrijk zijn weet je allang niet meer – en dan even goed focussen. Bekijk het maar! Zorg dat je aandacht besteed aan functionele opbergplaatsen. Dit kunnen planken zijn, maar die kosten al snel vrij veel (zeker als je niet een extreem stabiele muur hebt). Kijk daarom ook eens naar tweedehands ladeblokken of DIY je eigen stellingkast. Ga voor wat bij jouw ruimte past en voor jou werkt. Opties genoeg!

Lees ook:  De top 20 beste terrassen door heel Nederland

Wat te doen met al die kabels?

Nadat je al het papierwerk keurig hebt opgeborgen, zit je echter vaak nog wel met een hoop kabels die overal slordig rond liggen. USB-kabels, opladers, lampenkabels of PC-connecties. Maar hoe houd je die nou goed uit zicht? Sowieso zijn stekkerdozen een pré, maar vergeet ook niet dat je dit probleem gemakkelijk kunt wegwerken met een opbergdoos, inclusief deksel, die je bijvoorbeeld onder je bureau zet. Als je met vrij veel kabels kampt, zorg dan dat je de surplus aan kabel voorzichtig (niet te strak) oprolt, of eventueel vastbindt met wat tie wraps.

Foto header via iStock, credits: FlamingoImages

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy