10 x boekentips voor deze zomer

by Emma

Zie je het al voor je? Heerlijk aan de rand van het zwembad of aan de kust van een of ander warm zuiders land, zit jij volledig ontspannen je boek weg te lezen. Mocht jij echter nog inspiratie op willen doen over welke boeken écht gelezen moeten worden (zowel klassiekers als nieuwkomers in 2019), lees dan vooral verder.

In Watermelon Sugar – Richard Brautigan

Deze post-apocalyptische roman leest heerlijk weg als je op vakantie bent. iDEATH is een plaats waar de zon altijd schijnt (een andere kleur elke dag), zich verzettend tegen het geweld en haat van de ‘Forgotten Works’, leven ze vreedzaam in watermelon sugar. Het landschap verandert voortdurend in deze meeslepende surrealistische roman, en leest zo weg.

The Bonfire of the Vanities – Tom Wolfe

Deze satirische roman gaat over een jonge investeringsbankier die vertoeft in de gemakken van een 14-kamer appartement in Manhattan. Echter komt de hoofdfiguur in aanraking met een ‘freak accident’, en zijn leven verandert voorgoed. Een echte klassieker – en als je de film hebt gezien, dan heb je ongetwijfeld vertrouwen in het boek.

The Painter of Modern Life – Baudelaire

Als leidende dichter en schrijver van de 19e eeuw, schreef Baudelaire de must-read ‘The Painter of Modern Life’. Hij bestudeerde werken van Delacroix, Poe, en Wagner, maar schreef ook meer algemene essays over bijvoorbeeld karikatuur, en ‘filosofische kunst’. Een boek wat iedereen simpelweg moet hebben gelezen!

The Scarlet Letter – Nathaniel Hawthorne

Als jij niet weg te slaan was bij de serie The Handmaid’s Tale, dan is dit boek echt iets voor jou. De vervreemding van de mensheid wordt geframed door één zondige actie, wat het leven van drie mensen voorgoed kapot maakt. Vol spanning en sensatie zal je deze klassieker niet zo snel wegleggen.

Lees ook:  Een nieuwerwets hoorspel, speciaal voor deze spannende tijd

Just Kids – Patti Smith

Twee vrienden die elkaar motiveren in hun kunst, en hun levenslange weg daar naar toe. Dit autobiografische werk neemt je mee langs Brooklyn, Chelsea Hotel, Kansas City, Scribner’s boekwinkel, Coney Island, en Warhol’s fabriek. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van verhoogde politieke en culturele spanningen: de kunst en muziek werelden die zowel exploderen als samenkomen.

Machines Like Me – Ian McEwan

Schrijver van de wereldberoemde roman Atonement, stelt McEwan in een van zijn laatste werken de vraag ‘Hoe intiem kunnen we zijn met een robot?’. De grenzen van de liefde worden opgezocht en uitgedaagd. De hoofdfiguur bouwt samen met zijn liefdesinteresse de perfecte robot, de perfecte man, wat voor heel wat spanning zorgt.

Figuring – Maria Popova

Wat is het goede leven? En hoe staat succes en geluk in de juiste balans? Figuring gaat over de menselijke zoektocht naar de waarheid en een betekenisvol leven door de lens van kunstenaars, schrijvers, en wetenschappers. Hoe laten we een (positieve), en blijvende indruk achter op deze wereld?

Slaughterhouse Five – Kurt Vonnegut

Duikend in de geschiedenis, laat Vonnegut met dit boek zien waarom oorlog nooit écht helpt, met een creatieve twist die onze blik op anti-oorlog romans voorgoed doet veranderen. Dit werk wordt gezien als een van de top 100 beste romans aller tijden, en dus echt de moeite waard.

On Earth We’re Briefly Gorgeous – Ocean Vuong

Deze nieuwkomer is rauw en neemt de vorm aan van een opbiechtende brief van een zoon naar zijn analfabetische moeder – een getraumatiseerde vluchteling uit de Vietnam oorlog. Hoe helen we wonden van een generatie? En hoe kunnen we elkaar redden in tijden van onvoorstelbare rouw?

Lees ook:  Review: een Winter Rehab Kit voor je (droge) huid

Formation – Ryan Leigh Dostie

Een oorlogsmemoir waarin een vrouw na haar verkrachting haar verhaal verteld tegen de achtergrond van een mannenwereld. Dostie’s vertelling van gevecht, misbruik, en thuiskomst is belangrijk, nodig, en enorm aangrijpend.

Foto header via iStock, credits: last19

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy