Voor ieder wat wils: podcasts die je écht niet mag missen

by Emma

Je begint aan je ochtendritueel en wacht totdat de koffie gezet is, je staat in de file onderweg naar werk, je laat de hond uit, of je gaat even sporten. Als je er over nadenkt zijn er meer dan genoeg momenten in een dag waarop je eigenlijk alleen maar aan het wachten bent. Zonde, toch? Een leuke (en vaak vergeten) manier om deze tijd op te vullen is het luisteren van podcasts. Ben je een newbie, of zoek je weer eens wat anders? Wij hebben de meest interessante podcasts op een rijtje gezet (en geloof ons, er zit voor iedereen wat tussen!).

The Writer’s Voice

Altijd al willen luisteren naar hoe je favoriete schrijvers hun eigen werk voorlezen? Dan kan dat bij deze podcast van The New Yorker. Wekelijks komt er een nieuwe schrijver en een nieuw verhaal aan bod, van mysteries tot poëzie, proza en autobiografieën.

Dissect

Als je van muziek houdt en graag wilt snappen hoe bepaalde nummers in elkaar steken, wat voor een verhaal ze vertellen, en wat de geschiedenis er van is, luister dan eens naar Dissect. Veel moderne hiphop wordt geanalyseerd (zo bijvoorbeeld Kanye West en Frank Ocean), en op een meditatieve overgebracht aan de luisteraar.

History on Fire

Voor de echte geschiedenisliefhebber is History on Fire perfect. Gebeurtenissen uit het verleden worden op een aangrijpende, komische, en intelligente wijze verteld. Denk aan episodes zoals ‘Sex, Sake and Zen’ waar het leven van de Japanse keizer Ikkyu Sojun wordt besproken, of de driedelige serie over Joan of Arc.

Lees ook:  Droge huid? Tips voor de beste skincare routine

99% Invisible

Interesse voor design? Via wekelijkse episodes worden allerlei onderwerpen verkent waar de kracht van design en architectuur centraal staat. De premisse is als volgt: als je het niet door hebt (99% onzichtbaar dus), dan zit er hoogstwaarschijnlijk een heel sterk design achter.

Conspiracy Theories

Altijd al nieuwsgierig geweest in de onconventionele opinies over bijvoorbeeld de platheid van de wereld, de maanlanding, of zelfs wat duistere topics zoals de moord op Martin Luther King Jr.? Dit koppel engageert op een spannende manier met haar publiek. Of je het nou gelooft of niet doet er niet toe—meer dan genoeg wel, en zij vertellen je waarom.

Haagse Zaken

Mocht (Nederlandse) politiek wat meer je vakgebied zijn (of wil je er meer over weten), dan praat deze podcast opgezet door de NRC je maar al te graag bij over de huidige stand van zaken in ons land. Columniste Lamyae Aharouay zorgt voor de presentatie waar het Binnenhof centraal staat.

Foto header via iStock, credits: Svetlana-Cherruty

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy