Vegan restaurants voor beginners

by Emma

Steeds meer mensen zijn overtuigd om over te stappen naar een plantaardig dieet, en worden vegan. Dit betekent dat je dus geen dierlijke producten meer aanschaft (noch zuivel, noch vlees), of voedsel waar dieren of dierlijke producten verwerkt zijn tijdens het fabriceren van ervan (dus ook geen honing). Mocht je het nou willen uitproberen, maar klinkt all the way gaan nog een beetje ’too far away’? Dat begrijpen we helemaal. Voordat je daarom je hele koelkast ontruimd, is het misschien een goed idee om eens te gaan eten bij een vegan restaurant. Je zult al snel zien dat het namelijk helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om op een veganistische wijze héérlijk te eten!

Mr. & Mrs. Watson

Als jij nou een echte kaaskop bent en daarom liever uit de buurt blijft van vegan restaurants, neem dan even een kijkje bij Mr. & Mrs. Watson in Amsterdam. Ze staan bekend om hun veganistische kaasplank (van ‘geitenkaas’ tot andere huisgemaakte kaasjes), en overheerlijke pulled jack fruit. Iets prijziger, maar ook des te lekkerder.

Oproer

Mocht je in Utrecht zijn, ga dan eens langs bij Oproer. Deze locatie heeft niet voor niets een prijs gewonnen voor hun vegan vriendelijkheid. De gerechten zijn prachtig gepresenteerd, het restaurant heeft een alternatieve sfeer, en verder is Oproer óók nog eens een brouwerij en café. Laagdrempelig voor hen die nog niet bekend zijn met het veganisme, want het is sowieso een uiterst gezellige plek.

Rawsome

Ben je een echte zoetekauw? Geloof het of niet, maar alle lekkernijen bij Rawsome in Arnhem zijn—jawel—rauw. Dit is misschien nog een stapje verder dan simpel vegan voedsel. Alles wordt bereid onder het maximum van 42 graden. Geen geraffineerde suikers. Glutenvrij. Klinkt intens, maar kijk naar het menu en je begint te watertanden: nuts for coco (een cocosbite met noten en vanille), fig flirt (vijgen, dadels, pecannoten kaneel), salty caramal pie (je snapt ‘m), en veel meer.

Lees ook:  5 x wat te doen met die leuke vakantieherinneringen

Vegan Junk Food Bar

Ja, dat lees je goed. Ook junk food kan veganistisch zijn. Deze keten is speciaal in het leven geroepen voor de liefhebber van burgers, nuggets, en uienringen, én een vegan lifestyle. Misschien niet de meest gezonde optie, maar soms heb je gewoon behoefte aan een vette hap. Lekker is het zeker, en veel keuze hebben ze ook. Laat jezelf verrassen, want zelfs echte carnivoren kunnen een goede vegan kapsalon hier niet weerstaan.

Gare du Nord

100% plantaardig, biologisch, en ook nog eens duurzaam. Dit Rotterdamse restaurant haalt inspiratie uit verschillende keukens en zorgt voor een ‘aire Parisienne’ in het interieur. Het is een heuse ervaring om hier te lunchen of dineren, met elke week een nieuw 4 gangen menu volgens een thema of land. Dit doen ze om de foodwaste zo laag mogelijk te houden (bijna 0%!), want veel keuze is vaak veel verspilling. Één ding is zeker: je zal met een tevreden gevoel weglopen nadat je hier hebt gegeten.

Afbeelding header via iStock, credits: ilyaliren 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy