Teufel Move BT in actie: draagcomfort en topgeluid

by Petrick de Koning

Wat heerlijk dat de dagen lengen en de temperatuur weer stijgt. Voor mij de ideale omstandigheden om mijn renschoenen weer aan te trekken. Zeker als je wat langere afstanden aflegt, is het fijn om met muziek op te lopen. Dan wil ik geen gedoe met oortjes die niet passen of draden die schuren. Het kan aan mijn oren liggen, maar ik heb de ideale oortjes nog niet gevonden. Is de in-ear bluetooth koptelefoon Move BT van Teufel de oplossing?

Op zich is het niet zo moeilijk zou je zeggen. Oortjes moeten stevig zitten, comfortabel aanvoelen – ook als je langer dan een uur op pad bent – en natuurlijk gewoon goed geluid geven. Dat is dan ook de meetlat. De oortjes van Teufel kun je in ieder geval goed in je oren ‘pluggen’. De siliconen dopjes zijn flexibel genoeg om ze comfortabel in te doen. Er worden meerdere dopjes geleverd, zodat er altijd wel een setje past. En zeker als je veel zweet is het fijn dat je ze ook schoon kunt maken in bijgeleverd buisje dat je alleen maar heen weer hoeft te schudden.

Earhooks voor wilde lopers

De soepele vorm zorgt dat de oortjes meteen prettig zitten. Als je echt een wilde loper bent, zijn er trouwens ook speciale earhooks verkrijgbaar (in S, M en L!). Dan weet je zeker dat ze niet verschuiven of uit je oor glijden. Als relaxte loper had ze niet nodig. Tijdens mijn loopsessies bleven de ‘standaard’ plugs prima zitten. Vergeet trouwens de eerste keer niet om de Bluetooth connectie te maken voor je ze indoet. Zoals je mag verwachten is dat een kwestie van een knopje induwen en pairen.

Lees ook:  Internet van de toekomst: wat is 5G?

Spatwaterdicht voor regen en zweet

Tijd om op pad te gaan. Wat ik wel prettig vind is dat de oortjes met een kort kabeltje verbonden zijn. Hierdoor heb je alleen in je nek een draadje en omdat het niet te lang is, voel je dat niet bij het rennen. Dus geen risico op schuurplekken. Extra voordeel van deze koptelefoon is dat hij spatwaterdicht is. Geen zorgen als het regent of als het zo warm is dat het zweet van je hoofd gutst…

Foto via iStock, credits:lzf

Perfecte pasvorm

Hoe klinkt de Move BT koptelefoon dan? Door de perfecte pasvorm heb je in ieder geval geen last van omgevingsgeluid. (Kijk wel altijd goed uit en zet het volume in ieder geval in de bebouwde kom zacht genoeg om veilig te rennen). Dat regel je overigens allemaal via een eenvoudige bediening aan de oortjes zelf. Ik neem geen telefoon op als ik ren, maar als je dat wilt, kan dat met dezelfde bediening of via Siri. Het geluid is prima. Of je nu tijdens intervaltraining uptempo muziek met een stevige beat draait of tijdens een duurloop (Batterijduur 20 uur!) kiest voor een mellow sound; het klinkt allemaal even goed.

Conclusie: de in-ear bluetooth koptelefoon van Teufel draagt zeer comfortabel. Het enige wat je er tijdens je work-out van merkt is de muziek. En dat is voor mij een dikke plus.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy