Springen en stunten met een stuntstep

by Redactie

Een sportieve manier om buiten te zijn in je vrije tijd is springen en stunten met een stuntstep. Met zo’n step kun je je uren vermaken en breng je veel tijd in de buitenlucht door. Door de stuntstep word je afgeleid van alle prikkels van je telefoon of huiswerk en wordt je hoofd lekker leeggemaakt. Sportief buiten zijn is goed goed voor je conditie, je spierontwikkeling, motoriek en je evenwicht. En zo’n dagje op de skatebaan is ook nog eens erg gezellig en ontmoet je vaak veel nieuwe mensen. Als je kiest voor een stuntstep, kies dan voor kwaliteit. Een step die tegen een stootje kan en niet gauw kapot gaat. Een goede stuntstep is nooit inklapbaar of in hoogte verstelbaar, hierdoor wordt hij namelijk kwetsbaar. Zorg er verder voor dat je hoofd, ellebogen en knieën goed beschermd zijn.

Wat is een goede stuntstep?

Voor een goede stuntstep is het belangrijk om niet te bezuinigen op de aanschaf. Een goedkope stuntstep is namelijk vaak gemaakt van kunststof waardoor deze snel kapot gaat en slecht in staat is schokken op te vangen. Waardoor je eerder kans loopt op vervelende blessures. Van een goede stuntstep heb je bovendien veel langer plezier. Er zijn stuntsteps in verschillende prijsklassen voor beginners en gevorderden. Een goede stuntstep heeft uitstekende remmen en is bovendien versterkt op schokgevoelige plekken. Het materiaal is licht van gewicht maar gemaakt van sterk aluminium dat een gewicht van meer dan 100 kilo kan dragen. De wielen zijn voorzien van een metalen kern en hebben meestal een omtrek van 100 tot 110 mm. Daarbij is deze stuntstep voorzien van een degelijk compressiesysteem. Hierbij plaatsen ze een sterke schroef vanaf het deck naar de stuurstang, waardoor alle onderdelen worden verbonden en samengetrokken, waardoor er geen speling ontstaat en je soepel kunt sturen. Dit zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt springen, draaien met stuur of deck en helemaal los kunt gaan op de halfpipe.

Lees ook:  5 musthave gadgets die je outdoor uitrusting compleet maken

Een cool ontwerp

Bij de onlineskateshop.nl heb je alleen maar merken stuntsteps die aan de strenge veiligheidseisen voldoen. Maar naast de veiligheidseisen heb je ook een grote keuze in kleuren en designs, al dan niet met contrasterende grips of wielen en geprinte decks. Slamm en Blazer Pro zijn betrouwbare stuntsteps met eenvoudige maar coole ontwerpen. Gritt en Crisp zijn Australische merken en zijn de laatste jaren steeds populairder geworden door hun hippe design en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Microstep en Sacrifice vallen op door hun geraffineerde kleurpatronen en MGP door het hippe design en de technische snufjes.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy