Ook thuis een beveiligingscamera

by Redactie

Het is tegenwoordig verstandig om je huis beter te beveiligen. In iedere buurt groeit het aantal inbraken en lees je bijna dagelijks over insluipers. Kun je dan nog volledig vertrouwen op de oplettendheid van je buren? Met name als je in een huis woont in een erg bosrijke wijk waardoor het door het groen behoorlijk afgeschermd wordt, kunnen insluipers zich makkelijk verbergen en toeslaan als het donker is. We hebben allemaal recht op een veilig woongenot. Je wilt je in je eigen huis veilig en geborgen voelen. Inbrekers mag je nooit de kans geven om binnen te sluipen als je er niet bent. Zorg daarom voor voldoende bescherming en installeer een beveiligingscamera.

De voordelen van een beveiligingscamera

Van een camera gaat ten eerste een afschrikwekkende werking uit. Een beveiligingscamera mag je absoluut zien als een effectieve stap inzake inbraakpreventie. Deze mening deelt zowel de politie als de verzekeringsmaatschappij, die dagelijks te maken hebben met inbraakschade. Installeer de camera zo veel als mogelijk op plekken waar ze een goed overzicht van de tuin hebben. Denk daarbij aan de oprit, bij de poort en bij de (achter)deuren. Het is ook verstandig een beveiligingscamera uit te kiezen die niet stationair is, maar door bewegingssensoren wordt aangestuurd. Hierdoor komen alleen essentiële zaken in beeld. Verder kun je een beveiligingscamera ook binnenshuis installeren om bijvoorbeeld je kinderen in de gaten te houden, zonder dat thuis bent. En bestel je veel online en komen er regelmatig pakketjes? Dan is beveiligingscamera ideaal. Je ziet dan in één oogopslag of je te maken hebt met de bezorger of een iemand die je liever niet te woord staat.

Lees ook:  Drones: tips, tricks & inspiratie

Ook thuis een beveiligingscamera

Welke beveiligingscamera kiezen?

Als de camera verbonden is met een opslageenheid, legt deze de beelden vast. Dit kan een uitkomst zijn als er niet bij in jouw huis is ingebroken, maar wel bij de buren. De daders staan dan op beeld, waardoor de pakkans enorm vergroot wordt.

Ook thuis een beveiligingscamera

Als je aan de buitenkant van je huis een beveiligingscamera wilt plaatsen, is het wel aan te raden om voor een camera te kiezen die tegen vocht en verschillende weersomstandigheden kan. Kies hiervoor een camera die op z’n minst voldoet aan de beveiligingsklasse IP66. En als je een camera wilt die absoluut vandalisme-proof is, kies dan voor een beveiligingscamera met een IK10-certificatie. En als je beelden live wilt kunnen volgen, ook als je niet thuis bent, heb je de keuze uit IP-camera’s. Zo is binnenkort jouw huis afdoende beveiligd en voel je je ook een stuk veiliger.

Foto header via iStock, credits: Yauhen Akulich

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy