One Day Roadtrip: West-Kreta

One Day Roadtrip: West-Kreta

Als je naar Kreta vliegt is de kans groot dat je aankomt op Chania Airport en laat dit nou de perfecte plek zijn om een 1 dag lange roadtrip te beginnen. Via Chania helemaal naar het wereldberoemde roze strand Elafonisi en terug, zijn dit de plekken waar je moet stoppen:

Chania airport

Het vliegveld van Chania is niet erg groot, maar er zijn meer dan genoeg plekken om een auto te huren. Onze tip: doe dit van te voren in Nederland! Dit is vaak een stuk goedkoper, inclusief verzekering, dan aan de balie op het vliegveld. Vanaf daar is het een uur rijden naar de Agia Sofia grot in de bergen van Topolia.

Cave Agia Sofia

Een prachtige route langs de kust en door de bergen brengt je naar de Agia Sofia grot. Hier kun je aan de kant van de weg net je auto kwijt om vervolgens de traptreden omhoog te beklimmen. Het zijn er gelukkig niet heel erg veel maar we raden wel aan om dit de eerste stop van de dag te maken zodat je niet in de volle hitte omhoog hoeft te klimmen. Onderweg kom je meerdere plateaus met prachtige uitzichten en een taverne tegen. Eenmaal bovenaan gekomen onthult zich een prachtige grot met een kleine kapel erin verstop.

Elafonisi

Dit wereldberoemde strand kent iedereen; het zand is namelijk roze. Of naja, niet het zand maar de stukje koraal die er aanspoelen en het strand een roze gloed geven. Je vindt dit strand aan de west kust van Kreta, slecht drie kwartier rijden vanaf Agia Sofia.

Lees ook:  Bucketlist-bestemmingen voor aankomende meivakantie 

Het schiereiland van St. Apostoli

Deze kleine tussenstop vlak voor Chania is het meer dan waard. Op dit kleine schiereilandje vind je de St. Apostoli kapel. Dit schattige kleine kerkje is niet heel bijzonder maar wel mooi om even te bekijken als je er bent. De echte showstopper en reden voor een bezoekje is het kleine schiereilandje zelf. Onverwacht bevind je je midden tussen de wilde bloemen in alle kleuren en via de open doorgang onder de rotsen loop je zo naar de kustlijn onderaan een kleine klif. Parkeren is gratis en binnen enkele minuten sta je op het hoogste punt van het eilandje. St. Apostoli ligt op nog geen anderhalf uur rijden van Elafonisi.

Chania (old town & harbour)

De laatste stop van de dag is het prachtige Chania dat vanaf St. Apostoli nog maar een kwartiertje rijden is. Het oude stadcentrum, oftewel old town, barst van de winkeltjes met lokale kunst en producten en heeft een baai vol eet tentjes. De haven is echter waar je wilt eten want aan deze kant van de stad kijk je niet alleen uit op de dobberende bootjes maar ook de zonsondergang.

Foto header via iStock, credits: Danor_a

0 comments on “One Day Roadtrip: West-Kreta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *