Neem je moeder lekker mee op stap: 4x tips voor Moederdag 2019

by Emma

Dé dag van het jaar dat we onze moeders (extra) in het zonnetje zetten komt er weer aan. Ook al zijn we eigenlijk het hele jaar door dankbaar voor wat onze moeders wel niet allemaal moeten doorstaan, krijgen we nu de gelegenheid om dat op een bijzondere manier te uiten. En dan komt vanzelf de vraag: hoe laten we onze moeder speciaal voelen op een dag als Moederdag?

Restaurant C ‘Celsius Sunday’

Bij dit restaurant kan je terecht voor een speciaal in elkaar gezet zondag lunchmenu met maar liefst 3 tot 5 gangen. Wat zeker niet onbelangrijk is, is het feit dat je ook nog de keuze hebt om bijbehorende cocktails toe te voegen aan je lunch (en dit kan alleen op zondag)! Zo ontstaat er een heuse ‘synergie’ tussen bar en restaurant—en laten we eerlijk zijn, een goed excuus om gezellig met je moeder te borrelen. Hun concept draait rondom het verwerken van temperatuur in alles wat ze doen: van 20 tot 200 graden halen ze alles uit de kast om de smaken goed tot hun recht te laten komen, wat resulteert in gedurfde gerechten én drankjes.

Mama’s Pride

Wist je dat er al 24 edities lang een festival bestaat om Moederdag te vieren? Denk aan allerlei bands, een uitgebreid food-court, en bovendien, gratis toegang! Opvallend is dat het feest zowel zaterdag als zondag doorgaat, wat misschien wel handig is als jouw eigen moeder zondag toevallig niet zo veel tijd heeft. Je kunt hier genieten van artiesten zoals George Baker, Coely, DeWolff, Merol, en meer (en stiekem is het gewoon hartstikke leuk om met je moeder naar een festival te gaan). Het vindt plaats in het Burgemeester Damenpark in Geleen, wat op zichzelf al een vrij mooie (groene!) locatie is om eens te bezoeken.

Lees ook:  5 plekken die je niet mag missen tijdens de Nationale Restaurant Week

NY Basement: muziek, brunch, cocktails

Elke zondag vind je bij deze booming locatie een ‘kelder’ vol live muziek. Vanaf 14:00 uur kan je er al dansen met een drankje, en genieten van de goede sfeer. Ook leuk: reserveer van tevoren en regel een échte high-tea, inclusief gevarieerd assortiment thee en gebak. Mocht je wat meer ouders en kinderen bij elkaar weten te rapen, ga dan voor een cocktailworkshop! Educatief én bubbling kan jij zondag vertoeven bij het Rotterdamse Hotel New York.

Heerlijke high-teas bij De Drie Graefjes

Als je nog niet bekend bent met het concept van De Drie Graefjes dan staat je wat te wachten. Los van de heerlijke sandwiches en (zelfgemaakte!) cupcakes en taartjes waarvoor je daar elke dag terecht kunt, kan je ook kiezen uit een breed assortiment high-teas. Voor een vriendelijk prijsje (€15,- p.p.) heb je een verrukkelijke sweet high tea (waar je mag smullen van scones en huisgemaakte jam). Houden jullie meer van hartig? Kies dan voor de ‘Drie Graefjes’ of ‘Luxury’ optie. Je betaalt iets meer, maar krijgt er zeker wat voor terug. Heerlijke huisgemaakte soepen, quiches, sandwiches, cakes, brownies, of zelfs wat prosecco… Niet verkeerd. Daar worden zowel jij als je moeder héél gelukkig van op Moederdag.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy