Live voetbal kijken: op deze plekken weet je dat je goed zit!

Live voetbal kijken: op deze plekken weet je dat je goed zit!

In het kader van Ajax en de Champions League, vroegen wij ons af wat nou een paar van de beste plekjes en hidden gems zijn om voetbalwedstrijden (of andere sporten) live te kijken. Niet elke plek is natuurlijk zomaar geschikt: wat voor supporters vind je er normaliter, is het scherm groot genoeg, en vloeit het bier rijkelijk? En uiteraard, is de sfeer goed? Al deze aspecten maken of kraken jouw kijkervaring, en daarom hebben wij een paar van de beste plekken voor live voetbal op een rij gezet.

Satellite Sportscafé

Het grote voordeel van deze locatie is dat je er voor bijna elke sport terecht kunt (Cricket? Check. Wielrennen? Yes!). Met meer dan genoeg schermen in het café kom jij zeker aan je benodigde hoeveelheid sport toe. Een ander groot voordeel: mocht je honger hebben, dan kan je hier (onbeperkt) spareribs eten met je vrienden, en dat voor een bescheiden prijs van €10,-.

De Marktkantine

Vooral bekend als een uitgaansclub, kan je hier echter ook terecht voor alle grote wedstrijden (zo ook Ajax – Tottenham ronde 2). Er heerst hier een bijzondere sfeer, waar je met een ruime groep supporters met z’n allen in een club naar een scherm van de meest belangrijke voetbalspektakels kunt genieten. Een gegarandeerd gekkenhuis, maar ook weer eens wat anders!

Café Kuijper

Bekend om haar altijd enthousiaste publiek is café Kuijper een echte aanrader voor hen die willen genieten van goed bier, en alle aspecten die een lichtbruin café met zich mee brengt. Je vindt deze plek in het up-and-coming Oost bij de Linnaeusstraat, waar je overigens ook lekker kunt lunchen! Twee vliegen in één klap.

Lees ook:  Review Hyundai NEXO: comfortabele SUV voor schone kilometers op waterstof

Café Thijssen

Als echte klassieker gelegen in de Jordaan, vind je op de hoek van de Lindengracht en de Brouwersgracht Café Thijssen. Oud, maar goud: van spelletjeskasten tot livemuziek, een échte Amsterdamse sfeer die je kijkervaring ongetwijfeld een hoog saamhorigheidsgevoel zal geven.

Foodhallen

Voor de wat modernere onder ons kan je tegenwoordig ook terecht voor je dagelijkse portie sport bij de Foodhallen in Amsterdam-West. Via een klein trappetje naar boven kom je bij een relatief rustig barretje met een prima scherm, goede drank, en natuurlijk alle heerlijke gerechten die je beneden kunt vinden. Als jij nou het liefst geniet van een culinair hapje tijdens het kijken van een wedstrijd, dan is deze plek perfect voor jou.

Foto header via iStock, credits: master1305

0 comments on “Live voetbal kijken: op deze plekken weet je dat je goed zit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *