Hoe krijg je op een gezonde manier een sunkissed glow?

by Emma

Er is niets mis met wat verstopte melkflessen in je broek, maar mocht je deze zomer toch liever de wijde wereld met een sunkissed glow tegemoet komen, dan is het wel belangrijk om dit op een gezonde manier te doen. Zoals men al langer weet is de zon eigenlijk extreem slecht voor onze huid, de zon ontwijken is dus altijd beter. Maar toch, als jij wilt weten hoe je de zon op een gezonde manier kunt trotseren – én er tegelijkertijd een mooi kleurtje van krijgt, lees dan verder.

1. Neem je tijd

Vergeet niet dat we het hebben over het grootste orgaan waar jij over beschikt: je huid. Deze is (bij sommigen meer dan anderen) gevoelig, en verdient jouw aandacht en zorg. Als jij dus weet dat jij over een maand in de volle zon gaat zitten, bouw je zon inname dan langzaam op. Zonnebanken zijn sowieso no-go’s! Maar, stel jij ziet een kans om op een terrasje wat straaltjes te pakken, zorg dan dat je echt niet langer dan een halfuur in de volle zon zit. Kortom: doe het rustig aan.

2. Scrub je huid goed

Als jij een egaal kleurtje wilt, dan is een van de beste dingen die je kunt doen je huid eerst goed schoonmaken. Dat betekent dat je ook al je dode en oude huidcellen moet verwijderen, en niets werkt beter dan een goede scrubsessie. Doordat je de dode huidcellen weghaalt, komt er weer nieuwe frisse huid aan het oppervlak. Dit egaliseert de huid, en voorkomt ook nog eens dat er vuil of olie je poriën inkruipt waar je acne van kan krijgen. Overigens blijft je natuurlijke tan ook nog eens langer zitten.

Lees ook:  6 x fun (fast) facts over Ferrari

3. Zonnebrand is je beste vriend

Al word je nog zo bruin van jezelf, zonnebrand heb je nodig. Ben jij iemand die dus altijd aan zijn of haar vrienden loopt te verkopen dat jij je niet hoeft in te smeren? Bij deze een reality check, want dat moet namelijk wel. En hóe! Let wel even op met welke zonnebrand je koopt, want ze zijn zeker niet allemaal hetzelfde. Het belangrijkste ingrediënt is eigenlijk zinc oxide, gevolgd door titanium oxide. Kijk tot slot natuurlijk ook naar de SPF (Sun Protection Factor). Hoe hoger de factor, hoe beter. Maar vergeet niet dat je je al moet insmeren zo’n 15 tot 30 minuten vóórdat je van plan bent om de zon in te gaan. Dit geldt trouwens ook voor als je al op het strand ligt: smeer je goed in om de 15-30 minuten. Ik hoor je al denken, “Maar je wordt toch helemaal niet bruin als je zonnebrand gebruikt?”. Reality check nummer twee: dat word je wel. Er is geen enkele sunblock die alle effecten van de zon blokkeert, en als jij geen rimpelige oude of ongezonde huid wilt, dan zit er niets anders op.

4. Of anders… zelfbruiners!

We zouden nog een heel artikel kunnen schrijven over hoe je het beste een mooie gave kleur krijgt zonder dat de zon van pas komt. Geloof het of niet, je loopt er niet meteen bij als een wortel als jij gebruik maakt van zelfbruiners. Als je het goed doet, dan heb jij binnen 1-6 uur een nieuwe tan. Zoek het product wat bij jou past (denk aan verschillende tinten, ondertinten, duur, organisch, etc.), en ga aan de slag. Misschien niet voor iedereen, maar je huid lijdt er niet onder. Het heeft immers alleen effect op het oppervlak van je huid.

Lees ook:  In business: hoe kun je processen in je bedrijfsvoering optimaliseren?

Foto header via iStock, credits: Ivanko_Brnjakovic

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy