Getting inked? Zo bereid je je voor op het nemen van een tattoo

by Emma

Misschien heb je er al een (of twee, of drie, ze zijn immers verslavend), misschien zit je nog te twijfelen over je allereerste, of misschien ben je gewoon nieuwsgierig en moet je eigenlijk nog overtuigd worden. Er komt veel kijken bij het nemen van een tattoo, en aangezien ze ook voorgoed op je lichaam zitten is het verstandig om hier dan ook je tijd voor te nemen. Volg deze stappen, en dan zit je gebakken.

Kies wat jij het belangrijkst vindt

Je moet ergens beginnen, en voor iedereen is dit proces anders. Je kan bijvoorbeeld al een idee hebben van wat voor een design je wilt hebben. Misschien iets dat je  heel mooi vindt of juist een bepaalde symboliek heeft. Echter, sommigen vinden de plaats belangrijker—waarbij het overigens goed opletten is wat voor vorm je op welk lichaamsdeel zet. Het ziet er namelijk het mooiste uit als dit bij elkaar matched. En anderen willen juist weer een authentiek werk van een specifieke artiest die werkt in een bepaalde stijl. Alles kan, maar het is goed om hier even bij stil te staan. Je kan het samenvatten in de volgende punten: wat, waar, en van wie? Mocht je inspiratieloos zijn, dan is het altijd handig om te kijken op Instagram. Hier zijn de meeste tatoeëerders actief zijn en kan je eenvoudig hun portfolio bekijken.

Goede voor- en nazorg

Niet iedereen houdt van tattoos en daar is ook wel een reden voor. Het kan namelijk soms best pijnlijk zijn, en het is ergens toch wel een aanslag op je huid (als je het eng vindt, vergeet dan niet wat te eten van te voren, en neem een vriend of vriendin mee). Daarom is het essentieel dat jij jouw huid zowel voor als na de tattoo goed verzorgd. Luister altijd naar wat de artiest of shop zelf tegen je zegt. Soms moet je wat vaseline er op smeren, en soms juist helemaal niet omdat je al een spraypleister krijgt. Belangrijk is het dat je het gebied wat net getatoeëerd is hygiënisch houdt. Wat vaak ook betekent dat je dus ook een tijdje niet mag zwemmen, te lang in de zon mag zitten, of bepaalde strakke kleding kan dragen. Let dus ook op in welk seizoen je van plan bent om de nieuwe aanwinst te laten zetten.

Lees ook:  Review: De Kia Ceed SW biedt de sportieve bestuurder alles wat hij wil

Professionaliteit

Dit is wellicht de belangrijkste tip. Je zit voor de rest van je leven aan zo een ding vast, dus je kan het maar beter goed laten doen. Dit betekent dat je echt de juiste artiest en shop moet uitkiezen (zo leuk is een dronken tattoo niet altijd). Natuurlijk zit hier ook een prijskaartje aan vast, maar dit is meer dan de moeite waard. Vaak is het zo dat hoe hoger de minimumprijs is, hoe hoger de kwaliteit die erachter steekt (tattoonaalden noch inkt zijn immers goedkoop). Dus, do your homework! Het internet is jouw vriend, maar mocht je een creatie op een vreemde zien waar jij helemaal blij van wordt, schroom dan niet om er naar te vragen. Vaak vertellen mensen met liefde over hun eigen tattoos.

Tips

Mocht je nou nóg niet weten waar te beginnen (wat ik betwijfel) of ben je nieuwsgierig naar een handjevol van de beste tattoo artists van ons land? Neem dan even een kijkje bij bijvoorbeeld Joey de Boer, Salon Serpent Tattoo, Hollywood Mark Tattoo, Ink District, of Nikita Beaux! Ze hebben stuk voor stuk hun eigen stijl, en ook een hartstikke goede reputatie. De moeite waar dus!

Foto header via iStock, credits: Belyjmishka

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy