Eten in PARK, het restaurant van het prachtig gerenoveerde Hotel Arena

Eten in PARK, het restaurant van het prachtig gerenoveerde Hotel Arena

Voor veel mensen zal de naam Hotel Arena, gevestigd in Amsterdam, herinneringen oproepen aan clubavonden waar DJ’s vanuit de hele wereld kwamen optreden. Hotel Arena bestaat inmiddels ook alweer 27 jaar. Echter is er wel het een en ander veranderd. Waar het in 1992 nog een ‘sleep-inn’ was, is het in de jaren daarna getransformeerd in een hotel met een viersterrenstatus met een bijbehorende kerkzaal waar events worden gehouden. En een paar jaar geleden heeft het een flinke verbouwing ondergaan. Met als één van de resultaten hiervan de opening van PARK café-restaurant in 2017. Een all-day dining concept waar je terecht kunt voor een uitgebreide menukaart vol klassiekers, maar ook koffie en cocktails en entertainment. Extra fijn: je hebt vanuit het restaurant een top uitzicht over het Oosterpark. Wij gingen er recent eten.

Eten in PARK, het restaurant van het prachtig gerenoveerde Hotel Arena
Foto via Facebook pagina Hotel Arena

Interieur

Eén van de eerste dingen die opvallen wanneer je PARK binnenstapt is het erg smaakvolle interieur. Gelegen middenin de hectiek van de stad vormt PARK juist een oase van rust. De open haard creëert een huiselijke sfeer. En door het gebruik van veel planten en aardse kleuren is het een mooi organisch geheel, zonder al te pretentieus hip te willen zijn.

Eten in PARK, het restaurant van het prachtig gerenoveerde Hotel Arena Eten in PARK, het restaurant van het prachtig gerenoveerde Hotel Arena

Food

Dan het menu, dat is een fijne mix van favorieten (oftewel gerechten waar iedereen altijd wel trek in heeft). Vlees-, vis- en vegetarische gerechten én ook een kindermenu bieden ze aan. Wij kiezen als voorgerecht voor de seizoens-special van dat moment; een salade van asperges met gerookte zalm. Daarbij drinken we een heerlijke Sauvignin Blanc (Dolfly). Een combinatie die goed werkt. Als hoofdgerecht nemen we allebei de Melanzane. Smeuig en goed in balans met aubergine die smelt op je tong. De portie is wel wat groot; we krijgen het allebei niet op. Daardoor is er ook geen ruimte meer voor een dessert. Niet erg want de cappuccino die we toe krijgen is perfect gezet. Wil je wel voor een toetje gaan, dan is de keuze trouwens wel divers. Hangop, wentelteefjes, chocoladetaart, een kaasplank. Het kan allemaal.

Lees ook:  4 x de mooiste bonenmalers voor de lekkerste koffie
Eten in PARK, het restaurant van het prachtig gerenoveerde Hotel Arena
Foto via Instagram pagina Hotel Arena

Ben je op zoek naar een plek waar een rijke historie gecombineerd wordt met een moderne uitstraling, dan ben je bij Hotel Arena aan het goede adres. Dé ideale plek om in de winter warm te worden bij de open haard met een goed glas wijn of in de zomer tot laat te hangen op het mooie terras met één van de heerlijke gerechten die ze serveren. Gegarandeerd een geslaagde avond!

Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Eten in PARK, het restaurant van het prachtig gerenoveerde Hotel Arena

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *