Een weekend in Drenthe, beleef het in Het Land van Bartje

by Imke Walenberg

Eerder schreven we over hoe je een topweekend kan beleven met je kids in de mooie provincie Drenthe. Maar wat is nu de ideale uitvalsbasis voor zo’n weekend? Wij verbleven in Landal Het Land van Bartje. Een plek waar het zeker niet alleen goed toeven is mét kids, ook zonder kids of bijvoorbeeld met een groep vrienden is dit een hele goede spot om een weekend te verblijven:

De huisjes

Op het park (dat op de Hondsrug midden in de Drentse bossen ligt) staan maar liefst 400 vrijstaande accommodaties. Klinkt als enorm veel, maar zo voelt het gelukkig niet. Het park is weids opgezet en de huisjes staan zeker niet te krap op elkaar. Wij verbleven tijdens ons weekend in een 4-persoonsboerderij. Een huisje dat ook echt de uitstraling heeft van een gezellige, moderne, boerderij. Met vier slaapkamers een flink grote badkamer én zelfs een sauna, was het een ware luxe hierin te verblijven. Niets vervelender dan een weekend lang te dicht op elkaars lip te moeten zitten. De accommodaties die te huren zijn variëren van 2-persoonsbungalow tot aan een 10-persoonsboerderij. Voor ieder wat wils dus. Laat je vooral inspireren op de website!

Op pad naar Bartje’s Boerderij :-)

Eten & drinken

Wat betreft eten en drinken zit je hier ook goed. Op het park zijn meerdere spots waar je kan gaan zitten voor een koffie, lunch en/of diner. En fijn, in familierestaurant Het Land van Bartje kan je ongedwongen met het gezin van een lekker diner genieten. Er is een speciale kinderkaart en nog belangrijker; een speelhoek, waar je kids zich kunnen vermaken. Wil je graag boodschappen doen, dan kan dat in het dorpje Borger meer dan prima. Gelegen op slechts een kleine 3 kilometer met de auto of fiets verderop.

Er is ook een heerlijke ontbijtservice aanwezig op het vakantiepark

Activiteiten

Zowel voor jong en oud is er genoeg te doen op het park. Naast een zwembad kan je (op een regenachtige dag) terecht in Bartje’s Boerderij. Hier staan pret en avontuur centraal. Van knutselen, fietsen tot aan spelen in de grote zandbak, het kan allemaal. En als ouder kan je hier relaxt zitten met een biertje of kop koffie bij de hand. Is het mooi weer? Dan zijn er tal van outdoor activiteiten te doen. Pony rijden, een BMX loopfietsen race, basketbal, voetbal, volleybal…. Noem maar op. Never a dull moment, zonder twijfel!

Lees ook:  Droombaan alert: Maak van je passie voor reizen je beroep! (mét winactie)

Een weekend in Drenthe, beleef het in Het Land van Bartje

Extra tip van ons: ontdek ook vooral de mooie omgeving waarin je verblijft wanneer je in het Land van Bartje verblijft. Het park nodigt, vanwege de fijne faciliteiten, uit om daar lekker te blijven. Maar wil je het echte ‘Oerdrenthe gevoel’ ervaren dan is het een absolute must er op uit te trekken. Tips hiervoor kan je onder andere hier en hier vinden. Have a blast!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy