Deze basics moet iedere man in zijn kast hebben hangen

by Imke Walenberg

Een goede outfit begint met goede basics. En ook al ben je niet zo van de kleding, dan nog is het handig om een aantal basics aan te schaffen. Scheelt niet alleen tijd bij het kiezen van je look elke ochtend, maar ook op geld (een wit overhemd kan je zowel casual als chic dragen). Welke basics dit zijn? Check ze hier:

1) Jeans

Een mooie jeans is een must in je kledingkast. Want tijdloos en te combineren met bijna alles. Zorg er wel voor dat je de juiste fit kiest die bij jouw figuur past. Heb je een goede fit gevonden? Dan is het aan te raden er gelijk twee van te kopen, liefst in verschillende wassingen. Zo kan je zeker een tijd vooruit. En ook een jeans kan je zowel heel casual als business like dragen. Kijk eens bij pme legend sale voor toffe exemplaren.

2) Ondergoed

Onmisbaar is fijne onderkleding die aansluit op je lijf. Een ondershirt moet lang genoeg zijn en vooral ook niet door je blouse heen schijnen als je het ergens onder aan hebt. Daarnaast zijn lekker zittende shorts een must. Wil je statement short dragen? Dan zijn de kleurrijke boxers van Muchachomalo een aanrader.

3) Wit overhemd

We noemden het al in de inleiding: het witte overhemd. Hiermee kan je nooit de plank misslaan. Draag het casual los uit je broek, of juist in je broek voor een wat zakelijkere uitstraling. Wel zorgen dat je overhemd niet bol van de kreukels staat, want dan sla je alsnog de plank mis…

Lees ook:  Manual: whiskey drinken doe je zó 

4) Pullover

Wat jou beter staat, een ronde of v-hals, moet je zelf even nagaan. Maar een pullover is zeker een basic die je in je kast moet hebben liggen. Draag er een blouse onder en je bent klaar voor die business meeting. Of draag het juist wat meer los op een jeans en je hebt een fijne zaterdag outfit. Schaf er gelijk een paar aan in verschillende kleuren, zodat je ook goed kan variëren.

5) Sneakers

Absolute must: investeren in een paar kekke sneakers. Clean wit of juist met veel kleuren, ’totally black’ of de helemaal on trend dad sneakers. Een mooie sneaker geeft elke outfit een fijne urban twist. Sneakers maken de man… toch?

6) Blazer

Herken je dit: je hebt een bruiloft, belangrijk zakelijk diner of een begrafenis. Je staat voor je kledingkast en je hebt eigenlijk niets waarmee je echt netjes voor de dag kan komen. Zorg daarom dat je één of twee blazers in je kast hebt hangen. Met zo’n jasje kan je elke casual outfit een stijlvol en gepaste touch geven. Let op dat je zo’n jasje wel echt op maat koopt, niets zo onflatteus als een te groot of te klein jasje.

7) Riem

Last but not least… de riem. Een riem kan je outfit maken of kraken. Durf hiervoor wat geld uit te geven en schaf gelijk een bruine, zwarte en grijze aan. Hierdoor weet je zeker dat je voor elke outfit een bijpassende riem in huis hebt. Good luck!

Foto header via iStock, credits: g-stockstudio

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy