De auto’s van de toekomst: welke elektrische modellen zijn de moeite waard?

by Emma

Met in ons achterhoofd het recente nieuws dat benzine-auto’s vanaf 2030 verboden zullen zijn in de hoofdstad, wordt het wellicht tijd om te kijken naar wat de elektrische modellen ons te bieden hebben. Het aanbod groeit, en het maken van een keuze wordt daarmee natuurlijk lastiger. Welke elektrische auto past eventueel bij jou? Zie hier onze top picks.

Elektrisch op een budget

Mocht je het wat goedkoper willen houden, kijk dan naar de Hyundai IONIQ. Dit model is van jou voor een bescheiden 33995 euro, en heeft een actieradius van 220 kilometer (denk aan een rit van Utrecht tot aan 255 kilometer voor Parijs). Het Zuid-Koreaanse model beschikt over vijf zitplaatsen, maar laat zich vooral kennen als een echte ‘Hollandse’ auto: uiterst simpel. Dus, mocht je een relatief goedkoop en ‘lekker gewoon’ model zoeken, dan is deze wellicht wel jouw elektrische alternatief.

Luxe à la milieubewust

Je kan natuurlijk ook voor het andere uiterste kiezen, en dan kom je bij de Tesla Model X. Een echte stoere auto waar mannen over dromen. Een strak uiterlijk, super modern, en alles behalve iets dat oogt als ‘suf’. Het meest extravagante? De vleugeldeuren, ook wel genaamd, ‘falcon wings’. Een echt hebbeding, met zeven zitplaatsen en een laadsnelheid van 460 kilometer per uur. Fancy? Zeker weten. Je betaalt er wel voor…voor 94800 euro is ‘ie van jou (maar dan heb je ook wat).

Een traditioneel merk in een modern jasje

Een van de meest serieuze concurrenten van Tesla op het gebied van elektrische auto’s vinden we tegenwoordig bij niemand anders dan Jaguar. De I-pace, een elektrische SUV laat zich niet zomaar kennen. Met een zwaar accupakket (de auto weegt meer dan twee ton) rijdt de auto alsnog soepel en licht, en bereikt gemakkelijk hoge snelheden. Waar je bij Tesla normaal gesproken keuze hebt in grootte accu’s, is elk model van de Jaguar I-pace uitgerust met een 90 kWh-batterij—met een bereik van 480 kilometer. En misschien wel het opvallendste: de I-Pace ziet er enorm sleek uit.

Lees ook:  Energie verbruiken én opwekken met deze toffe e-bike

Duurzaam, elektrisch, sexy

Voor een Tesla is dit een ietwat meer betaalbare—maar daarom niet minder indrukwekkende—versie: de Tesla Model 3. Deze auto spreekt ongetwijfeld de wat meer sportieve bestuurder aan (met een stevige grip op het stuur), en is muisstil op de weg. Van nul naar honderd in 5,6 seconden, en dus een echte racer. Verder is dit model óók nog eens volledig uitstootvrij, dus wat wil je nog meer?

Atletisch design en intelligente besturing

Niet alleen komt deze wagen in een groot scala frisse en hippe kleuren (van silver ice metallic tot cajun red tintcoat), ook functioneert dit model op een intelligente wijze: terwijl jij rijdt op de elektrische batterij wordt er alweer nieuwe energie gegenereerd. De Chevrolet Volt is zowel betaalbaar en—in tegenstelling tot Tesla’s—een echte ‘plug-in-hybrid’ met een back-up benzinemotor als de batterij leeg is. Ook al is deze auto dus niet volledig elektrisch; het is een uiterst geschikt model voor hen die nog moeten wennen aan de overstap (en zoals al eerder gezegd, de technologische hoogstanden van deze auto zijn om u tegen te zeggen).

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy