Badkamerinspiratie: hoe geef je je badkamer een boost?

by Redactie

Badkamers heb je in alle soorten en maten. Klein of groot, donker of licht, met bad of zonder bad, noem het allemaal maar op. Toch zijn over het algemeen badkamer best saai en daarom hebben wij hier 4 tips die ervoor zorgen dat jouw badkamer een boost krijgt waardoor jij vaker in je badkamer wilt ontspannen!

Marmer everywhere

Bij natuurlijke elementen denk je misschien niet meteen aan marmer. Maar marmer is wel degelijk gemaakt van natuurlijke elementen. Je hebt verschillende soorten marmer: wit, zwart, grijs en roze. Genoeg keuze dus om je badkamer een boost te geven, want zeg nou eerlijk, marmer is 1 van de mooiste steensoorten. Het ziet er super classy uit en je kan eindeloos combineren met verschillende kleuren. In de onderstaande afbeelding zie je dat het is gecombineerd met een mat zwarten kraan, maar een normale chromen wastafelkraan is ook prachtig in combinatie met wit marmer.

Luxe douche

Om je badkamer een upgrade te geven kan je kiezen voor een regendouche. Een regendouche zorgt voor een intens ontspanmoment. Als je kijkt naar de onderstaande afbeelding kan je ook een extra grote toevoegen aan je badkamer. Het is een echte eye-catcher voor in je badkamer. Vooral met de spotjes die in de regendouche zijn verwerkt. Om de regendouche zo goed mogelijk te laten uitkomen, kan je het beste kiezen voor een glazen douchewand en douchedeur van Kermi of Hüppe. Zo zie je de regendouche het beste en kan je er ook veel plezier van hebben zonder eronder te staan.

Lees ook:  Review: perfecte demping en loopcomfort met de Hoka One One Clifton 8

Kleur op de wand

Een saaie badkamer kan je opvrolijken door kleuren toe te voegen. Als je de mogelijkheid hebt om een muur te verven is dit zeker een leuke aanrader. Het is wel belangrijk dat je hiervoor een juiste verfsoort gebruikt. De badkamer is namelijk een vochtige ruimte en niet elke verf is hiervoor geschikt. Zoals je op de onderstaande afbeelding ziet, is de badkamer door een subtiele geeltint veranderd in een zomerse uitstraling. Het ziet er fris uit en de kleur is niet te heftig. Hierdoor kan je lekker in het zitbad genieten van een rustige omgeving en zo ontspannen na een drukke dag.

Kleur door middel van accessoires

Naast een kleur op de muur kan je ook kiezen om kleur in de badkamer te brengen door middel van accessoires. Je kunt ervoor kiezen om je badhanddoeken, badmat en overige accessoires steeds in dezelfde kleuren te laten terugkomen in je badkamer. Ook kan je een plant neerzetten in je badkamer, dit kan je leuk stijlen door het bijvoorbeeld op een houten bankje te zetten.

Extra tip:

Koop bakjes waarin je je producten die je op de wastafel hebt staan, in kunt zetten. Dit kan je ook weer in de kleuren doen die jij in je badkamer wilt hebben. Door alles in badjes te doen is je wastafel makkelijker schoon te maken. Je kunt makkelijk het bakje optillen in plaats van elk product stuk voor stuk op te tillen.

Foto header via iStock, credits: vicnt

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy