4 x tips om wat design toe te voegen aan je servies

by Redactie

We kennen het gezegde allemaal: je bent wat je eet. En natuurlijk zit hier wel een waarheid achter, maar wat we vaak vergeten is dat we onze eigen persoonlijkheid ook terug kunnen laten komen in het servies waarvan we eten. Niet alleen verrijkt servies met een design het etentje, ook is het een speelse en tegelijkertijd simpele manier om een extra touch toe te voegen aan je huishouden. Hier lees je vier tips om te leren hoe je dit op een stijlvolle en originele manier aanpakt.

Maak je eigen kleurenpalet

Traditioneel gezien is servies vaak wit. Als je dan toch al een kleur tegenkomt, dan is het meestal gebruikelijk om dit simpelweg monochroom te houden. Maar waarom zou je? De eettafel ziet er vrolijker en feestelijker uit als je jouw favoriete kleurenpalet in de mix doet. Ga voor pastel als je het wat rustiger wilt houden, of verschillende patroontjes als het wat gekker mag.

Terug in de tijd

Tegenwoordig is retro terug van nooit weggeweest, en dit zien we ook op tafel. Misschien ken je ze nog van je oma en opa: wit servies met schattige patronen en zachte kleuren. Ouderwets? Alles behalve. Zodra je wat boerenbont toevoegt aan je set zie je al snel hoe hip dit eigenlijk staat. Juist met bijvoorbeeld een modern tafellaken of onderzetter is dit een bijzonder design.

Hintjes metaal

Kies tussen brons, zilver, goud (of rose gold voor de millennials), en huppakee: je servies is opeens wel heel hotel chique. Je hoeft niet gelijk een gouden bord te kopen, maar kan ook wat metalen accenten terug laten komen in de gazen die je kiest of je bestek. Het is een heuse trend die ook al een tijdje bestaat, maar er is niets mis mee om deze twist zelf over te nemen.

Lees ook:  Stuck at home: geef je woonkamer een lente boost of make-over

Terug naar de natuur

Dit is ook een goede tip als je op zoek bent naar wat meer warmte, authenticiteit, en rustieke elementen in je interieur. Materialen zoals bamboe, hout, aardewerk en keramiek doen het hier vooral goed—en overigens ook makkelijk met elkaar te combineren. Het hoeft overigens niet duur te zijn, is verder wel duurzaam, en als het dan óók nog eens handgemaakt is dan zit je al helemaal goed, en stylish is het zeker.

Foto header via iStock, credits: MichellePatrickPhotographyLLC

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy