3 x zo ga je gezond en happy de zomer in

by Imke Walenberg

De meeste Nederlanders zijn tevreden met hun leven, zo blijkt uit recent onderzoek van het CBS. Ter illustratie: bijna 9 op de 10 volwassenen blijken tevreden te zijn met hun leven. Dat is behoorlijk veel. Goed nieuws dus! En dat terwijl we toch ook behoorlijk goed zijn in klagen en zeuren. Helemaal als de zomer er aan komt en je misschien niet helemaal ‘swimwear-ready’ bent of geen vakantie in het vooruitzicht hebt staan. Toch is het mogelijk je mindset ook hierin positiever te maken, hoe? Wij geven 5 tips:

1) Blue Zone

Op het Griekse eiland Ikaria hebben mensen gemiddeld een erg hoge levensverwachting. Dit schijnt te komen omdat het eiland een zogenaamde Blue Zone is. De criteria van zo’n zone zijn als volgt:

– natuurlijk bewegen
– met een doel leven
– terugschakelen en ontstressen
– ophouden met eten als je maag voor 80% vol zit
– weinig vlees, maar juist wel veel bonen, linzen en soja eten
– het drinken van 1 à 2 glazen wijn per dag
– je aansluiten bij een op een geloof gebaseerde gemeenschap
– familie en dierbaren op plek 1 plaatsen
– zorgen voor een goed sociaal network (niét online)

Klinkt eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld, toch? Maar het is wel een mindset. Ook het eten van veel natuurlijke producten zoals olijfolie en honing schijnt bij te dragen aan een meer positieve levenshouding en hoge levensverwachting van mensen die wonen in een Blue Zone (er zijn er in totaal vijf in de wereld). Enne, helemaal mooi dat je dat wijntje zeker niet hoeft te laten staan.

Lees ook:  5 tips voor het kiezen van de juiste makelaar

2) Blij met je lijf

Een strakker lichaam; één van de dingen die bij veel mensen bovenaan hun to-do-lijst staat. Wil je werken aan je lichaam, bedenk dan echter altijd goed waarom je dat wilt. Is het om slanker te worden of fitter? Ben je wel happy als je straks slank bent? Ben je namelijk niet veel blijer met jezelf en je lichaam als je fit en gezond bent?! Dat is iets wat veel mensen vergeten. Iedereen verdient het dan ook om zich ´happy´ te voelen in zijn of haar ´size´. Als je maar fit bent. Voel je je fit en gezond dan shop je bijvoorbeeld ook met een veel blijer gevoel je zomergarderobe bij elkaar. Ook al heb je een maatje meer.

3) Positiviteit maakt positief

Hiermee bedoelen we dat het belangrijk is om jezelf te omringen met mensen die een positieve houding hebben en uitstralen. Wanneer je veel tijd spendeert met mensen die altijd alleen maar klagen en simpelweg negatief zijn, dan is het moeilijk om een positieve mindset te creëren. En dat begint ook bij jezelf. Door kansen in plaats van beren op de weg te zien, maak je van jezelf een veel positiever en blijer mens.

Good luck!

Foto header via iStock, credits: Viktor_Gladkov

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy