We zijn er bijna: tips voor een geslaagde vakantie met de kids

by Emma

Vakanties zijn er ter ontspanning, maar dit blijkt vaak toch lastiger dan je denkt als er eenmaal (jonge) kinderen in het spel komen. Het is goed zoeken naar een fijne balans tussen toeristisch paradijs waar je schreeuwende kinderen langs een overvol zwembad vindt, en een camper in the middle of nowhere waar je aan je lot wordt overgelaten. Het liefst vind je natuurlijk die éne speciale plek waar zowel ouder als kind kan genieten van een geslaagde vakantie. Maar waar vind je ze? Wij hebben er een paar op een rijtje gezet.

Terug naar de boerderij

Rust en frisse lucht nodig? Altijd al eens naar de Italiaanse Alpen gewild? Dan kan dat nu, en wel hier, bij Agitur Solasna. Een gerenoveerde bergboerderij midden in de Val di Sole. Overigens wordt de omgetoverde boerderij gerund door een familie, dus ze weten wel hoe het moet. Inclusief heerlijk Italiaans restaurant (waar gekookt wordt met producten van het land), en kinderbedjes in elke kamer.

Of misschien is een yurt wat?

Soms hoef je niet ver te reizen om het naar je zin te hebben. Een andere geweldige accommodatie komt namelijk wel van ver (Mongolië) maar kan je gewoon vinden in onze eigen Veluwe. Prachtige natuur terwijl jij comfortable in je ingerichte yurt (of tipi) zit. Ben je te erg gewend aan je stadse gewoonten? Maak je dan geen zorgen, want de tenten zijn van alle gemakken voorzien, en je kan lekker losgaan met marshmallows boven het vuur, lezen in een hangmat, bomklimmen of peddelen met een kano. Neem even een kijkje bij CamSpirit en kom er zelf achter.

Lees ook:  Dit zijn de leukste kampeerbusjes om mee te reizen

Zon en witte stranden, ook mét de kids

Als dat goed klinkt, dan kan je gerust langs bij het Sani Resort in Chalkidiki, Griekenland. Een groen en luxueus complex, maar kindvriendelijkheid staat voorop! Het hotel is al eerder uitgeroepen tot één van de beste familiehotels, en daar hebben ze ook zeker een punt. De kinderen worden volledig in de watten gelegd. Kinderzwembaden, goed verzorgde crèches, en zelfs wat ‘miniclubs’ waar pubers zich gerust kunnen verstoppen voor papa en mama die zich weer eens gênant aan het gedragen zijn.

Hoge krijtrotsen terwijl je lekker uitwaait langs de kust

Op slechts 650 kilometer bij ons vandaan ligt het idyllische eiland Møn, naast de kust van Denemarken. Wat maakt deze locatie nou zo bijzonder? Er is werkelijk genoeg te doen, en al helemaal met de kinderen samen. Klimmen, trekken, wandelen, snorkelen, of zo her en der op zoek gaan naar fossielen. Heb je een avontuurlijk gezin, dan is plezier gegarandeerd. Keuze genoeg, van Stragarden Nyord tot Det lille rode hus. Alles is zeer Scandinavisch, en zeer knus (hygge!).

Meer inspiratie nodig? Lees dan ook een eerder artikel over ons bezoek aan Martinhal in Portugal, ook al zo’n family friendly pareltje!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy