Van tropical chique tot classic nude, dit zijn dé modetrends van deze zomer

by Redactie

Wil je er een beetje hip en up-to-date bij lopen deze lente en zomer, lees dan vooral onderstaande modetrends voor aankomend seizoen goed door. Mix, match of sla een trend over, dat kan natuurlijk ook gewoon. Probeer in ieder geval elke trend te vertalen naar je eigen kledingkast én persoonlijkheid:

1) Tropical chique

Eerder hadden we het al over een goede wetsuit, welnu je mag je deze zomer ook laten inspireren door de wetsuit-look. Leggings voor vrouwen en strakke shirts met een hoge hals voor mannen, het kan allemaal. Maar ook bloemen doen het goed in deze tropische trend. Liefst een beetje ‘jungle inspired’. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Jeroen Beekman voor tropische looks.

2) Nude, nude, nude

Een regelrechte tegenhanger van trend nummer 1. Hier draait het namelijk allemaal om nudes. Beige, khaki, natuurtinten. In het begin van de lente/zomer zal dit nog even doorbijten zijn, want deze kleuren staan nou eenmaal net wat mooier bij een gebronsd huidje.

3) Truttig X Cool

Meet het ‘nieuwe truttig’. Oftewel: bloemetjes, sjaaltjes, ruffles. Maar dan wel gecombineerd met een vleugje stoerheid. Dat kan bijvoorbeeld door dad sneakers in de mix te doen met een jeans met gaten én een blouse met bloemenprint. Of lange gewaden (bijvoorbeeld die van Geisha) te combineren met stoere zwarte boots.

4) Sporty fashion

Eén van de opvallendste items die onder deze trend valt is de fietsbroek. Ook vorig jaar al hip and happening. En dit jaar wordt ie nog net wat meer mainstream. Trek het aan (als je ervoor durft te gaan) met een mooie blazer en wit shirt er bovenop en klaar is je zomerse look.

Lees ook:  8 x deze boeken moeten op je must read list

5) Pastel

Naast de nude tinten is er deze zomer ook veel plaats voor pasteltinten. Met name de lilatint doet het goed. Wil je all the way gaan dan schaf je voor jezelf een heel pak aan, oftewel een broek en jasje in één pastelkleur. Staat ultiem zonnig en is zowel prima te dragen naar je werk toe als naar een borrel op een terras.

Foto header via iStock, credits: iprogressman

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy