Top 5 reisgerelateerde jobs

by Redactie

Reizen en betaald worden ervoor. Het is de droom van velen. Onmogelijk? Zeker niet! Er zijn tal van mensen die betaald worden om te reizen. Uiteraard is er de mogelijkheid om een job te zoeken op je bestemming, maar vaak heeft deze niets te maken met je reis zelf. Deze vijf onderstaande jobs laten je echter toe om te reizen én je passie uit te oefenen voor geld.

1) Reisleider

De reisleider vergezelt een reisgroep voor het hele traject en zorgt er in principe voor dat de mensen zich amuseren. Als het een cultuurreis van eenentwintig dagen door Midden-Amerika is, is de reisleider er de hele tijd, leidt hij de groep, beantwoordt hij vragen, communiceert hij met de buschauffeur en, vooral, creëert oplossingen wanneer er iets aan de hand is.

Dit is een van de reisjobs die het meeste werk vereist, maar als je denkt dat je over de kwaliteiten beschikt, zijn er duizenden touroperators die op zoek zijn naar nieuwe reisleiders en wordt je vaak gevraagd om verschillende tours in verschillende landen te leiden, wat betekent dat dit een van die banen is waar je veel zult reizen. Bekijk hier alle Nederlandse reisvacatures.

2) Werk op een cruiseschip

Werken op een cruiseschip is een van de beste reisjobs die er zijn – je moet gewoon bereid zijn om te werken! Cruiseschepen overspannen de hele wereld en jobs zijn dus gemakkelijk overal te vinden. Je werkt meestal 60 uur per week, terwijl je ’s avonds kan gaan feesten en havens verkennen met je collega’s.

Lees ook:  Podcasts... we love them! 5 x Podcasts, over relaties en liefde, te beluisteren via Podimo (part #3)

Een fenomenaal voordeel van het werken op een cruiseschip is de mogelijkheid om geld te besparen. Deze banen betalen meestal slechts $ 1.000 – $ 2.000 per maand, maar zonder auto, geen rekeningen, geen verzekering, niets om voor te betalen, gaat het allemaal naar de spaarrekening.

3) Werk in een hostel

Hostelwerk is een van de best bewaarde backpackergeheimen. Je kan er soms iets over lezen op het internet, maar over het algemeen weten heel weinig mensen hoe het werkt. Dus laat ons je vertellen – het vinden van hostel jobs is SUPER eenvoudig en hostelwerk is een van de beste reisjobs voor backpackers.

Vraag gewoon aan de hostels waar je verblijft of ze hulp nodig hebben. Ze zullen precies weten wat dit betekent. “Hulp” betekent achter de balie staan, het vegen van de vloeren of hoogstwaarschijnlijk aan de bar. Als ze op zoek zijn naar “hulp”, betalen ze misschien een beetje contant, maar je krijgt vast wel een gratis bed en wat eten. Op die manier spaar je toch snel 50 dollar per nacht uit.

4) Reisgids

In tegenstelling tot een reisleider, doet een reisgids meestal kortere tours (denk aan drie uur durende wandeltochten). Idealiter zijn tourgidsen experts in hun niche, maar soms is een beetje meer kennis dan de gemiddelde reiziger voldoende. Vaak is een certificaat nodig, maar in de EU kun je ook free walking tours begeleiden waar je werkt voor fooien.

5) Reisblogger

Reisblogger is misschien wel de leukste job van allemaal, omdat je helemaal zelfstandig werkt en kiest waar en wanneer. Toch is het niet te onderschatten. Het opstarten van een goede reisblog vraagt heel wat werk en het duurt soms jarenlang om een vast publiek te krijgen.

Lees ook:  Zouden meer vrouwen een techn(olog)isch beroep moeten kiezen?

Foto header via iStock, credits: littlehenrabi

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy