Teufel Radio 3sixty; veel meer dan gewoon een radio

by Petrick de Koning

De radio was lang dé bron van muziek. Inmiddels zijn er echter ontzettend veel mogelijkheden om je favoriete muziek tot je te nemen. Naast de radio – al dan niet via internet – zijn er heel wat muziekplatforms. Van je eigen playlists in iTunes tot Spotify of Apple Music. Dus waarom zou je nog voor een old school radio kiezen? Teufel daagde ons uit met hun Radio 3sixty. Tijd voor een test.

Teufel Radio 3sixty; veel meer dan gewoon een radio Teufel Radio 3sixty; veel meer dan gewoon een radio

Praktisch en zonder poespas

Old school is in ieder geval niet de juiste term voor deze 3sixty radio. Want als je de doos uitpakt, sta je met een kloek zwart apparaat in je handen. Het uiterlijk is, zoals we van Teufel gewend zijn, heel praktisch en zonder poespas. Dat geldt gelukkig ook voor het installeren. Je hebt ‘m zo aan de praat, in je wifi-netwerk hangen of een bluetooth connectie gemaakt. Mits je een niet al te lang wachtwoord hebt. Met de draaiknop moet je best een aantal keer het alfabet langs scrollen voor je alles geregeld hebt. Gelukkig heb je dan ook wel wat.

Teufel claimt dat je met de 3sixty je eigen wereldontvanger in huis haalt. Aan de opties ligt het in ieder geval niet. Je hebt namelijk DAB+, internetradio, Spotify Connect, AUX, wifi, bluetooth and last but not least FM. Voor deze laatste optie is ook een klassieke antenne gemonteerd. Als je deze uitschuift lijkt de 3sixty pas echt op een radio. De antenne ziet er misschien wat ouderwets uit, dat geldt in ieder geval niet voor het duidelijk LCD-scherm. Hier zie je glashelder welk nummer je de ether in smijt.

Lees ook:  Is jouw kind al toe aan een mobiele telefoon?

Teufel Radio 3sixty; veel meer dan gewoon een radio

Oneindig zenderaanbod

Zoals gezegd is de lijst met beschikbare radiozenders vrijwel oneindig. Ook hier geldt weer dat scrollen met de draaiknop zeker in het begin even wennen is. Maar als je de schwung eenmaal te pakken hebt, kun je elke muzieksoort die je maar kunt bedenken je woonkamer binnen halen. Mocht je geen zin hebben in radio is dat ook geen probleem. Vanaf je mobiel of tablet knal je zo je eigen speellijst of een nieuwe release van Spotify de ruimte in. Ook een podcast is natuurlijk geen probleem.

Teufel Radio 3sixty; veel meer dan gewoon een radio

Perfect (radio)geluid

Aan mogelijkheden geen gebrek dus. De vraag is echter hoe klinkt de Radio 3sixty? Dit apparaat is slim uitgerust met twee speakers aan de bovenkant. Slimme Dynamore-technologie zorgt dat het geluid goed in balans is. Over de bas hoef je je ook geen zorgen te maken. De subwoofer aan de onderkant zorgt voor een goede bas die niet te dominant is. Als je de volumeknop vol openzet, zijn de buren overigens niet te benijden. En als je de 3sixty een beetje slim positioneert (in je woon-, slaap of badkamer) kun je perfect genieten van 360° muziek; radio of van een andere bron.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy