Oranje boven: 3 x koninklijke cadeaus

by Emma

Het is aftellen naar Koningsdag! Heel Nederland kleurt oranje, mensen halen op straat hun oude doch vaak waardevolle ditjes en datjes naar voren, en iedereen viert vrolijk feest. Ons koningshuis wordt gekenmerkt door de alomvattende Nederlandse instelling “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. Ook al staan onze vorsten en vorstinnen dicht bij ons, we kunnen vaak genoeg toch wat flair herkennen in hun gewoontes, en die waarderen we toch wel. Dat bracht ons op het volgende idee: hoe geef je iemand een cadeau wat die koninklijke Hollandse flair in zich heeft?

Goud, goud, en meer goud

Simpel, doch effectief. Natúúrlijk doet dit materiaal ons denken aan pracht en praal. Zo zien we Maxima bijvoorbeeld vaak met gouden sieraden (ze heeft onder andere een mooi collier uit Argentinië, geïnspireerd op de Andescondor). Mocht je op een wat subtielere manier wat goud tinten toe willen voegen, dan kan je bijvoorbeeld gaan voor simpele en toch elegante gouden oorbellen, of misschien een beschaafde gouden set manchetknopen. En als je nou iemand kent die helemaal niet zo is op sieraden, dan kan je ook denken aan eetbaar goud (niks mis met heerlijke bonbons) of goud in een flesje.

Oranje maar dan…hip

Het is niet iedereens lievelingskleur, en veel mensen vinden het toch lastig om te stylen. Maar eigenlijk is het een hele rijke en ook vrij brutale kleur, waar je dus zeker wat mee kan. Ken jij iemand die dus wel wat pit kan gebruiken, maar eigenlijk zelf niet zo goed weet wat ze met kleur aanmoeten? Dan kan je bijvoorbeeld voor een oranje koptelefoon gaan of op zoek gaan naar een stropdas met een oranje nuance ergens verstopt. Psychologisch gezien wordt oranje meestal geassocieerd met energie, vitaliteit, creativiteit en optimisme, en dit zal zich dus ook vertalen in je cadeau!

Lees ook:  Al van hybride eetgewoontes gehoord? Wij leggen het uit én geven recept tips!

Royal Delft

Als je het goed doet dan is Delfts blauw niet alleen geschikt voor het theeservies van je (over)grootmoeder. Integendeel! Delfts blauw laat zich toch elke keer weer zien als iets wat tijdloos is, en heel makkelijk modern is te maken. Los van een mooie serviesset, wijnstopper, of theepot, kan je dus ook bijvoorbeeld gaan voor een excentrieke vaas, of als iemand van een toffe badkamer houdt en graag in de weer is met tegeltjes, dan kan je een mooie uitzoeken in Delfts blauw!

Foto header via iStock, credits: Sannie32

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy