Ontspanning meets inspanning 5x de leukste strandsporten

by Emma

Heerlijk aan de kust, tussen de duinen, of in het water. Het strand leent zich uiterst goed voor niet alleen ontspanning, maar ook juist inspanning. Want calorieën kan je zeker verbranden terwijl je met je voeten in het zand staat—de ideale sportschool.

1) Suppen

Een razend populaire activiteit. Wat je doet: je staat op een surfplank met een paddel. Wind heb je dus niet nodig, maar je spieren wel, wil je goed in balans blijven. Vooral je core (alle buikspieren) wordt hierdoor goed getraind!

2) Beach hockey

Als je zelf hockeyt dan weet je dat het al een vrij intensieve sport is (denk aan de benen). Verplaats het naar het strand, en het wordt nog wat intensiever. Rennend door het mulle zand probeer je een (lichtere) bal in het doel van de tegenstander te schieten. Het merendeel van de tijd bevindt de bal zich in de lucht, en jij springt er vrolijk achteraan. Lenigheid is zeer belangrijk, maar je uithoudingsvermogen mag er ook niet om liegen hier.

3) Skimboarden

Met een dunne plank glijdt je over het water. Als je bezig bent dan heb je te maken met rennen, springen, en racen door de branding. Het voordeel is dat je dus niet zo bijster veel spullen nodig hebt, en ook niet diep het water in hoeft. Je surft op kleine golfjes en na genoeg oefenen kan je ook andere trucjes zoals het maken van bochten. Vooral uitstekend voor je uithoudingsvermogen, maar bovenal heel toegankelijk.

4) Beachkorfbal

Een van de meer intensieve strandsporten. Belangrijk (en leuk!) is hier ook het samenspel met de anderen. Je moet continu opletten en met elkaar communiceren wil je de bal door de korf krijgen. Wat ook handig is, is dat je deze sport prima kan beoefenen in zowel herfst als winter. Warm blijf je toch wel.

Lees ook:  Dé kampeertrends 2021: zelfvoorzienend kamperen, themacampings en kamperende millennials

5) Footvolley

In plaats van goals heb je een groot net nodig waar je de bal overheen trapt. Meestal gaat dit spel twee tegen twee, waarbij je met elk lichaamsdeel (behalve handen en armen) de bal aan de andere kant moet zien te krijgen. De eerste die 18 punten scoort is de winnaar. Voordeel is dat je dus bijna elke spiergroep gebruikt én tegelijkertijd je conditie traint door rond te rennen.

Foto header via iStock, credits: Rawpixel

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy