Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC: design, kracht en intelligentie

by Redactie

Voor de Mercedes-AMG fans hebben we goed nieuws: maak kennis met de nieuwe AMG CLA 35 4MATIC. Een sportief design, krachtige viercilinder motor en een intelligent infotainmentsysteem brengen deze auto tot leven.

Sportief, slank en puur AMG

De basisvorm van de AMG die we zo goed kennen is nog steeds goed terug te zien in deze coupé. Het zijn echter de brede wielkasten en het sportieve, slanke silhouet waardoor de Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC opvalt. Ondanks dit slanke silhouet oogt de achterzijde van de CLA weer breed dankzij de tweedelige smalle achterlichten en de in de achterbumper geïntegreerde kentekenplaat.

Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC: design, kracht en intelligentie

Het interieur van de CLA gaat niet ten onder aan het exterieur. De stoelen hebben een sportieve uitstraling om de algehele look van de buitenkant te complimenteren, maar vergis je niet: dat betekent niet dat ze niet comfortabel zijn. Verder is het interieur strak en simpel en is alle focus gelegd op het indrukwekkende infotainmentsysteem. Oh en ook leuk: een extra optie is sfeerverlichting met 64 kleuren.

Een infotainmentsysteem waar je U tegen zegt

Het sportieve design komt ook naar voren in het MBUX infotainmentsysteem. De HD schermen zijn de eye-catchers van het dashboard en de 3D-graphics met hoge resolutie maken de futuristische beleving af. Het resultaat is een widescreen cockpit look, nu maar hopen dat deze graphics je niet te veel afleiden onder het rijden. Gelukkig kun je het systeem ook zonder te kijken gebruiken met de nieuwe optionele MBUX-interieurassistent. Een soort Alexa of Siri voor je Mercedes die geactiveerd wordt met een simpele “hey Mercedes”. Maar nog indrukwekkender is dat deze assistent bewegingen herkent en weet of de bestuurder of passagier het systeem bedient. Zo kunnen de passende bedieningselementen voorgeselecteerd wordt wat het bedienen van het systeem niet alleen makkelijker maar ook veiliger zou moeten maken.

Lees ook:  Slaapzak van restjes

Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC: design, kracht en intelligentie

Power, baby

Niet geheel onbelangrijk bij een goede auto is een krachtige motor en bij de AMG CLA zit dat wel goed. De nieuwe viercilinder turbomotor heeft een vermogen van 225 kW/306 pk. In nog geen 5 seconden ga je van 0 naar 100 kilometer per uur en de topsnelheid van de Mercedes-AMG CLA 35 is 250 kilometer per uur.

Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC: design, kracht en intelligentie

Wanneer te verwachten?

Zijn werelddebuut maakte de nieuwe Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC tijdens de New York International Auto Show deze week en de West-Europese introductie zal plaatsvinden in augustus dit jaar.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy