Mannen let op! Moederdag komt er weer aan!

by Redactie

Noteer het alvast met grote letters in je agenda; zondag 12 mei is het weer Moederdag. En hoewel velen deze dag bestempelen als iets dat door de commercie en media is uitgevonden, is de oorsprong toch heel wat mooier dan enkel en alleen dat. Sommigen stellen zelfs dat Moederdag al in zeker zin in het oude Griekenland voorkwam. Maar het schijnt dat de traditie te herleiden is naar Julia Ward How, een Amerikaanse die in 1870 een campagne startte voor een dag die in het teken moest staan van pacifisme en ontwapening door vrouwen. Dat je je moeder, vrouw of oma op Moederdag dus extra in het zonnetje mag zetten is zeker niet te veel gevraagd. En met de volgende cadeaus weet je zeker dat je geste in de smaak zal vallen:

Sieraden

Bijna iedereen kan je hier wel blij mee maken, helemaal als je iets met zorg hebt uitgezocht. En vergeet niet dat sieraden een breed begrip is; ringen, oorbellen, armbanden, kettingen en horloges. Het zijn allemaal sieraden. Wil je een beetje goede inspiratie hebben, neem dan een kijkje op de website van My Jewellery. Zij hebben speciaal voor Moederdag een pagina in het leven gebracht, waar alle originele en passende Moederdag sieraden overzichtelijk bij elkaar staan.

Mannen let op! Moederdag komt er weer aan!

Tijd

Een bijzonder kostbaar cadeau, tijd. Aangezien we allemaal ontzettend druk zijn in de hedendaagse samenleving, is tijd samen een van de mooiste cadeaus om te geven. En dan hebben we het ook echt over ‘dedicated’ tijd. Dat kan in de vorm van een dagje weg samen, een strandwandeling of een lekkere lunch. Als het maar tijd doorbrengen is met elkaar.

Lees ook:  Opvoeden doe je zo... toch?

Fooooood!

Niet als in uit eten gaan, maar in de zin van zelfgemaakt eten. Eten waar kortom liefde in zit. Maak een (mooie) weckpot eigengemaakte pesto bijvoorbeeld. Of kook verse, zelf gevulde, ravioli voor je moeder of vrouw. Succes gegarandeerd!

Zeg het met…

Bloemen. Iets wat toch echt niet mag ontbreken in dit rijtje. Een prachtige bos krijgen (en geven) is toch wel een van de leukste dingen. Kies een keer niet voor de standaard rozen, maar ga voor een prachtig veldboeket of eentje met allerlei verschillende kleuren tulpen. Een alternatief is het geven van een mooie, grote plant, bijvoorbeeld voor op het terras of balkon. Weinig vrouwen die niet happy worden van geweldige bloemen.

Foto header via iStock, credits: YakobchukOlena

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy