In de test: de nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse en B-Klasse

by Wanda Bregman

We waren uitgenodigd om de nieuwe Mercedes A-Klasse(n) en B-Klasse op het circuit in Lelystad te testen. Dit event werd georganiseerd door She’s Mercedes, een lifestyle platform van Mercedes-Benz voor – de naam verraad het al – succesvolle, ambitieuze vrouwen van over de hele wereld. Vrouwen die elkaar inspireren en kennis willen delen. Regelmatig worden er vanuit dit platform events georganiseerd voor Mercedes-rijdsters en nu dus twee nieuwe A-Klasse en de nieuwe B-Klasse Sports Tourer testen, met some pretty fun elementen erin.

mercedes

A-Klasse, just like you

Het uiterlijk van de nieuwe A-Klasse hatchback is veranderd, de neus staat iets naar beneden (very Mercedes-like), de lijnen zijn – mijns inziens – iets eleganter en hij is ongeveer 22 centimeter langer. Ook de achterlichten zijn scherper en ogen daardoor iets stoerder. Eenmaal binnen raak ik op slag verliefd. Het dashboard zit als een cockpit om me heen met een subtiele retro-look en alle technische snufjes overzichtelijk op een rij en in één scherm. Eerst alle veiligheidswaarschuwingen uit (en dat zijn er nogal wat) en rijden maar. Noodstoppen maken met 50 en 80 km p/u, vol in de ankers waardoor alle veiligheid in één keer actief wordt, en met 40 en 60 km p/u  aankomen rijden een gooi naar links krijgen en proberen de lovely A-Klasse recht te houden. Hoe tof is dat! Mijn rijvaardigheid werd getest en kwam gelukkig goed uit de bus. Eenmaal op de weg levert de A-klasse de nodige power en is ‘ie muisstil. De MBUX – Mercedes-Benz gebruikerservaring en de vele personalisatiemogelijkheden – leert je de auto kennen en de auto leert jou kennen. Compleet spraakgestuurd kan ik ‘mijn’ Mercedes volledig Wanda-like maken. De A-Klasse rijdt directief, energiek en lekker sportief (in die stand ook).

Lees ook:  How to: zo haal je binnen naar buiten. Zo creëer je het ultieme buitenleven gevoel.

In de test: She's Mercedes, het (vrouwelijke) lifestyle platform van Mercedes-Benzmercedes benz

Even switchen naar de geheel nieuwe A-Klasse Limousine (ja, nu ook in de A-Klasse) van Mercedes-Benz. Een van de meest klassieke autovormen wordt in de A ook een van de modernste. Met zijn kleine achterkantje oogt deze limo stoer en zelfbewust, net even wat vrouwelijker en compacter dan zijn sportieve hatchback-broertje.

A-klasse limousine

B-Klasse, put some miles on it!

Onderweg wordt er gewisseld van auto waardoor alle modellen worden gereden. De nieuwe B-Klasse Sports Tourer geeft met zijn wat hogere hoge zit een royaal gevoel. Je wil heel graag gezien worden in deze sportieve gezinsauto met eenzelfde dashboard als in de A-klasse. Een betrouwbaar en dynamisch gevoel wat ook terugkomt in het rijgedrag. Hij reageert iets minder directief als de A-Klasse, maar dat hoeft in deze ook niet, je mist het niet. Zijn uiterlijk is pittig en moderner geworden, waaronder ook weer de scherpe, druppelvormige achterlichten. Deze elegante, zelfverzekerde auto vraagt om heel comfortabel veel kilometers mee te maken. Ook hier zien we weer de MBUX, voor een optimale communicatie tussen auto en mens. Ook leverbaar met een vierwielaandrijving.

A-Klasse is er vanaf €30.710,-

A-Klasse Limousine is er vanaf: €36.182,-

B-Klasse, koop je vanaf: 34.703,-

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy