Hoe je jouw (mannen)huid soepel en jong houdt

by Emma

Alleen vrouwen die aan skincare doen? We weten tegenwoordig allang dat dit pure onzin is. Mannen hebben immers ook een huid waarvan ze willen dat die er gezond en verzorgd uit ziet. Natuurlijk zijn er verschillende soorten routines die je kan volgen, en natuurlijk is het het allerbeste om eens in de zo veel tijd een dermatoloog op te zoeken—maar als jij je huid soepel en jong wilt houden, dan zijn er er ook tal van meer simpele tips!

Overdag

De eerste tip klinkt heel simpel, maar wordt toch vaak vergeten. Tijdens het aanschaffen van een dagcrème is het uiterst belangrijk dat er SPF in zit. Dat wil zeggen: bescherming tegen de zon! Ik hoor je al denken, ‘Maar we zijn in Nederland, zo vaak schijnt de zon tóch niet!”. Sure, maar het gaat er dan ook niet om dat je mogelijk verbrandt, maar dat je beschermt wordt tegen schadelijke stralen (UVB), die óók aanwezig zijn op een bewolkte dag. Wil je geen rimpels? Koop dan een crème met SPF—hoe sterker, hoe beter. Een paar goede opties zijn Harry’s Face Lotion (SPF 15), Simple Protecting Light Moisturizer (SPF 15), of de Day Rescue Defense Lotion van Lab Series (SPF 35).

’s Nachts

Oké, en wat dan als je gaat slapen? Ook al beschikt je huid van nature al over veel helende stoffen die ’s nachts hard te werk gaan, helpt het niet om soms zelf wat toe te voegen, en hier kan je gebruik van maken. Retinols zijn heel handig om voor het slapen aan te brengen, het verhindert het verouderingsproces als een soort vitamine A waardoor huidcellen sneller collageen boosten. Wat doet het dus precies? Het vecht tegen zonschade, acne, rimpels, en het zorgt er voor dat de poriën krimpen. Dat klinkt écht wel goed. Kijk bijvoorbeeld naar RoC ‘Retinol Correxion’ nachtcrème, Perricone MD High Potency Evening Repair, of de Retinol Fusion PM Night Serum van Peter Thomas Roth.

Lees ook:  4 x zo zit je er stylish bij deze zomer bij je favo beachtent

Van binnen uit

Los van het werk dat je van buiten af doet, helpt het overigens ook om van binnen uit aan de slag te gaan. Wat jij op een dag eet heeft logischer wijze heel veel invloed op je huid. Wat blijkt: niet álles is ‘super gezond’ of ‘vies’! Denk bijvoorbeeld aan donkere chocolade (70% of meer), waar je huid vele maler zachter van wordt. Een klein stukje na het avondeten schijnt al te helpen, vanwege de cocoa flavanols die het product bevat. Hetzelfde geldt voor rode wijn (niet verkeerd), rozemarijn, olijf olie, tomaten, wortels, boerenkool, blauwe bessen, groene thee, en zalm (vol antioxidanten, perfect tegen rimpels).

Foto header via iStock, credits: Wavebreakmedia

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy