Dit zijn dé tofste (en budget-proof) voorjaarsbestemmingen van dit jaar!

by Imke Walenberg

De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Wil jij op een leuke en betaalbare trip, liefst een beetje zon-zeker? Ga dan naar één van de volgende bestemmingen:

1) Malaga

Wil je hip, maar ook genoeg cultureel en historisch aanbod en dat met een sausje van de Spaanse cuisine? Dan zit je in Malaga goed. Eet de heerlijkste tapas in één van de vele leuke zaakjes in de stad, struin langs historische gebouwen, maak een dagtocht naar Gibraltar en het strand. Mooi voordeel is daarnaast dat je er al voor een kleine prijs naar toe kan vliegen, er zijn veel betaalbare vliegtickets Malaga te vinden online.

2) Istanbul

Op ongeveer net zo lang vliegen van Amsterdam ligt Istanbul. Niet een stad om slechts een weekendje te besteden, daarvoor is er te veel te zien en te beleven. Bezoek natuurlijk de Hagia Sophia en de Blauwe moskee. Maar ga ook langs bij een van de grootste kruiden bazaars in de wereld, trakteer jezelf op een Turks bad in een hamam en ga mee op een boottocht over de Bosporus.

3) Bilbao

Dé reden voor veel mensen om naar Bilbao te gaan is het Guggenheim museum. Maar Bilbao heeft nog zo veel meer te bieden. De afgelopen jaren is de stad enorm opgebloeid, met name op artistiek gebied en dat is te merken. Er hangt een heel fijne vibe overal. In combinatie met de bezienswaardigheden maakt het een top-bestemming voor een korte voorjaarsvakantie.

4) Marrakesh

Deze 1000 jaar oude stad in Noord-Afrika herbergt een bloeiende medina (het oudste gedeelte van de stad), heel veel winkels en tal van bijzonder mooie architecturale hoogstandjes. Dompel je onder in deze bruisende stad en laat je betoveren door het eten en de prachtige riads die er zijn (een riad is een guesthouse). En dat op slechts 3,5 half uur vliegen!

Lees ook:  Review: een avondje doorbrengen onder het genot van de Vinobox

5) Innsbruck

Iets dichter bij huis en een bestemming die wellicht niet meteen heel spannend in de oren klinkt. Maar vergis je niet. Innsbruck heeft net als bovengenoemde bestemmingen van alles wat te bieden; natuur, een bruisend centrum (het is een studentenstad), historie en een heerlijke gastronomie. Ook leuk is dat je de beroemde skischans hier kan beklimmen.

Foto (de tuinen van Menara in Marrakesh) header via iStock, credits: carloscastilla

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy