Dit zijn de schoenentrends van deze zomer!

by Redactie

De winterschoenen mogen we weer opbergen, de lente is daar. Heerlijk, eindelijk wat meer luchtigs aan de voeten! Maar wat zijn de schoenentrends van lente/zomer 2019 voor zowel mannen als vrouwen? Wij spotten de volgende trends die je zeker op je wishlist moet plaatsen:

1) Dad sneakers

Ook wel bekend als de ‘grove sneaker’. Te herkennen aan de flink dikke zolen. Heb je deze sneakers aan dan weet je zeker dat alle aandacht naar je voeten gaat. Je kan ervoor kiezen om een paar vintage sneakers (van je pa van vroeger bijvoorbeeld) aan te trekken, maar er is ook genoeg nieuw leuks te shoppen. De winkels staan vol met dit soort eyecatching exemplaren.

2) Kleurrijke sneakers

Nog meer trends op sneakergebied, en wel de kleurrijke sneakers. Waar het een tijd lang wit en/of zwart was wat de klok sloeg, mag het nu kleur schreeuwen. Kies voor één kleur, zoals groen of geel. Maar meerdere kleuren gecombineerd kan ook. Kijk voor inspiratie bijvoorbeeld eens op de website van BENT.

3) Loafers

Van deze trend moet je houden, maar het is er wel een die je veel gaat zien deze somer. De loafer (ook wel bekend als ‘slip-on’). De loafer kent zijn origine in Engeland, en komt van loafing around. Oftewel: rondhangen. En dat kan prima op dit soort schoenen. De veterloze schoenen trek je makkelijk aan en zitten heerlijk comfortabel. Zowel voor mannen en vrouwen een grote hit het aankomende seizoen.

4) Sandalen

Luchtig én comfortabel, dat is waar de sandaal voor staat. De sandalen dit seizoen komen in alle vormen en maten. Met hak, subtiel, grof, met een enkele strap maar ook met multi-straps. Alles kan en mag. Kies qua materiaal wel voor duurzaam leer, zodat ze ook echt even mee kunnen gaan. Het merk Nero Giardini heeft onder andere leuke exemplaren.

Lees ook:  Toffe milieuvriendelijke shirts gedrukt door Twee Jongens

5) Sportmerken

De laatste trend is er eentje die al een tijdje aan de gang is; de comeback van de ‘nineties sportmerken’. Denk aan onder meer Champion, en dan het liefst ook een beetje in een retro model. Daarnaast zijn merken als New Balance here to stay. Gemene deler van alle genoemde trends is in ieder geval dat comfort bovenaan staat!

Foto header via iStock, credits: Ales_Utovko

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy