De ‘must-haves’ voor de watersport: dit zijn ze op een rijtje!

by Redactie

In een eerder artikel schreven we al over de vele mogelijkheden die er zijn om sport en strand te combineren. Datzelfde geldt natuurlijk voor water en strand. Ben je een beetje een waterrat, dan ben je vast en zeker ook gek op snorkelen, suppen, surfen en wat al niet meer. Wil je echter goed beslagen ten ijs komen, dan zorg je er wél voor dat je de volgende watersport must-haves in de pocket hebt:

1) Wetsuit

Een wetsuit beschermt in eerste instantie tegen onderkoeling. Maar kan ook voorkomen dat je schaaf- of snijwonden oploopt wanneer je in het water bent. Een goed zittend wetsuit kopen is erg belangrijk. Ook moet je letten op de dikte (in de winter heb je een dikkere variant nodig dan in de zomer) en je hebt volledige maar ook korte swinsuits (waarbij je onderbenen en armen bloot zijn). Als je kind actief in het water is, dan kan je zelfs ook een wetsuit voor kinderen aanschaffen.

2) Zwemkleding

Iets vanzelfsprekends, maar toch belangrijk om te noemen. Als je actief gaat watersporten dan is het namelijk van belang dat je zwemkleding aan hebt die goed op zijn plek blijft zitten én comfortable zit. Voor vrouwen is een badpak dan vaak de beste optie en voor mannen een goed zittende en liefst strakke zwemboxer.

3) Gear

Wil je zeker zijn van de spullen die je gaat gebruiken, dan is het aan te raden te investeren in je eigen gear. Dus koop zelf een wakeboard, snorkelset of kite. Als je weet dat je het ook echt vaker gaat gebruiken dan is het het geld zeker waard.

Lees ook:  Polar Ignite, je ideale trainingsmaatje

4) Gadgets

Als laatste kan je natuurlijk ook nog allemaal fijne watersport gadgets aanschaffen. Denk hierbij aan een duikhorloge, een onderwatercamera of een speciale surfzonnebril. Bedenk bij dit soort luxe extra’s wel echt goed of je ze veel gaat gebruiken. Anders is het slechts verspilling van geld.

Foto header via iStock, credits: shalamov

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy