De flamenco dansen en meer: de leukste travel tips in Sevilla

by Imke Walenberg

Spanje… het land van tapas, voetballers als Iniesta en Piqué en vooral heel veel zon. Zo veel redenen zijn er om een heerlijk lang weekend naar Spanje te gaan. Maar welke stad kies je? Barcelona, Madrid of Valencia? Wij tippen deze keer echter een citytrip Sevilla, in het zuiden van Spanje. Misschien wel één van de mooiste steden van España.

Flamenco!

Sevilla wordt ook wel de geboorteplaats van de flamenco genoemd. In het Museo del Baile Flamenco kan je alles over de geschiedenis en het ontstaan van de flamenco te weten komen. Leuk is dat ’s avonds op tal van plaatsen (veelal) gratis flamenco opterdens worden gegeven. Je kan er dus ook letterlijk niet omheen. Maar het allerleukste is natuurlijk om de flamenco zelf te leren dansen. Ook dat kan. Er zijn tal van flamenco-scholen door de stad waar je (korte) cursussen kan volgen.

Bezienswaardigheden

Aan historische gebouwen geen gebrek in Sevilla. Wil je de echte highlights gezien hebben en heb je niet heel veel tijd, dan raden we aan een bezoek te brengen aan in ieder geval het Koninklijk Paleis van Sevilla. Met haar prachtige koepel en tuinen is het Real Alcázar een ware eyecatcher. Ook is het de moeite waard om Metropol Parasol te beklimmen. Bovenop deze houten constructie heb je namelijk een super uitzicht over de hele stad.

Macarena district

Deze authentieke volkswijk is heerlijk om doorheen te slenteren en je een beetje echt inwoner van Sevilla te voelen. Elke donderdag is hier ook een van de oudste rommelmarkten van de stad te vinden. De wijk is bruisend en er is dan ook altijd wel wat te doen. Ook fijn; het is nog niet overspoelt met toeristen.

Lees ook:  5 x onverwacht mooie backpack bestemmingen

Food

Sevilla zit bomvol met heerlijke restaurantjes. Natuurlijk heel veel tapas-spots, maar ook andere smaken komen zeker aan bod. Een specialiteit van Sevilla zelf is de Cola de Toro, een stuk langzaam gegaarde ossenstaart. Door de langzame garing is het vlees malser dan mals. Drink bij dit gerecht een van de smaakvolle wijnen die je overal wel kan krijgen. Of natuurlijk een verfrissende cerveza.

Wil je tijdens je trip naar Sevilla de mooiste foto’s met je smartphone maken? Lees dan eens dit artikel door waarin we allerlei fijne apps tippen die je kunnen helpen jouw weekendjeweg subliem vast te leggen!

Foto header via iStock, credits: corradobarattaphotos

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy