Bijzondere food experiences in Les Menuires

by Petrick de Koning

Okay, de lente lijkt in Nederland nu echt begonnen. Toch zit redacteur Petrick de Koning met zijn hoofd nog steeds in de sneeuw. Niet eens zo lang geleden stond hij nog op de ski’s in Les Menuires. Zoals je al eerder kon lezen, beleefde hij daar veel meer avonturen. En als je de hele dag buiten bent, weet je zeker dat je gezonde trek krijgt. Gelukkig biedt de keuken van de Savoie stevige bergkost. Bovendien zijn er in en rondom dit skioord heel veel toffe restaurants en berghutten. Dat is echter niet alles. Als je wilt, maak je van je avondeten een heuse experience. We zetten drie coole eetlocaties voor je op een rij.

Oorspronkelijke bergkost

Spek, kaas en een vleesstoofpotje of een heerlijke forel. Calorierijk eten dat je nodig hebt na een dag knallen in de sneeuw. Oorspronkelijk was deze kost natuurlijk ideaal voor mensen die de hele dag buiten werken of door de bergen sjouwen met hun kuddes.  Goed eten is echter ook een absolute voorwaarde om je skidag goed door te komen. In Maison de Savoie sluit je je dag perfect af. Je vindt er een traditionele kaart en dito sfeer, compleet met haardvuur. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat de keuken uit de Savoie je niet bevalt. De kok van het huis weet met de ingrediënten uit de streek steeds een smaakvolle maaltijd te creëren.

Beeld The Hike

Heerlijk eten na een frisse tocht

Als je wat avontuurlijker ingesteld bent, kun je terecht in een Yurt van Les Yourtes des Belleville. Op het eerste oog is het niet logisch om in de winter in een tent te eten. Een yurt is echter bij uitstek geschikt voor winterse omstandigheden. Zeker als er binnen een houtkachel staat te loeien. Dat is overigens geen overbodige luxe als je bedenkt dat je met een sneeuwscooter naar je eetlocatie gebracht wordt. Het is heel spectaculair als je laverend tussen de sneeuwkanonnen naar de tenten zoeft. Na zo’n frisse tocht biedt de yurt gelukkig een sfeervolle en vooral warme omgeving. Zeker als je daar ook heerlijke hapjes geserveerd krijgt, gevolgd door kaasfondue of voor niet-veggies, een stoofpot met lokale worst.

Lees ook:  Getest: Tentsile Connect Tree - kamperen boven de grond

Pisten bully als taxi

Met een sneeuwscooter over de piste is een coole ervaring. Maar wat dacht je van een tochtje in een pisten bully? Ja echt, zo’n enorm apparaat dat normaal alleen ’s avonds met kunstlicht over de piste rijdt om te zorgen dat je de volgende dag weer soepel afdaalt. De eigenaar van Chalet de Sunny zag andere kansen. Hij neemt zijn gasten aan het begin van de avond gewoon met zijn pisten bully mee de berg op. En wat een fantastische ervaring is dat! Zeker als je voorin mag zitten. Eenmaal boven zie je eerst een schitterende zonsondergang voor je aan tafel gaat. Daar wacht – onvermijdelijk – een smeuïge kaasfondue op je. En eenmaal verzadigd, krijg je gewoon weer een lift terug.

Bijzondere food experiences in Les Menuires

Beeld The Hike

Bonustip

Als je in Les Menuires rondloopt of skiet, zie je her en der wat oude liftcabines staan. Bijvoorbeeld op het terras van Le Comptoir. Toen de liften een aantal jaar geleden vervangen werden, zijn ze te koop aangeboden en met succes dus. Als je wilt, kun je in zo’n cabine (lees private dining room) dineren. Bedenk wel dat je er maar met vier mensen comfortabel in past. Hoe dan ook: bon appétit à FriendlyMenuires

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy