Betoverende plekken voor een droomvakantie binnen Europa

by Emma

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, en verrassend genoeg hoef je niet eens zo ver te zoeken om er een tegen te komen. Iedereen die droomt wel van een ongelooflijke zomer—en voor iedereen is deze invulling dan ook anders. Altijd al willen overnachten in een koninklijk paleis? Of willen rondrennen tussen de bloemen en lavendelvelden? Of misschien geniet jij het meest van een rustige kust met prachtig uitzicht? Alles kan, en wij hebben een paar van de beste tips op onze lijst gezet.

De koning te rijk

Je hebt tegenwoordig geen koninklijk bloed nodig om te kunnen verblijven in een prachtig historisch kasteel of royaal paleis. Wil jij je omgeven in een gebouw dat al honderden jaren oud is, mét de moderne gemakken zoals WiFi of een koel zwembad? Frankijk en Engeland lenen zich hier uiterst goed voor. Denk bijvoorbeeld aan deze prachtige Chateau in Callander, een door wijngaarden omgeven plek in Béguey, of een kasteel met panoramisch uitzicht in Bordeaux. En wat nou het beste is aan deze accommodaties, is het feit dat deze locaties ook nog eens zeer budget vriendelijk zijn. Groot zijn de paleizen wel, dus verzamel al je vrienden, familieleden, of collega’s, en ontdek hoe het is om als een koning te leven.

Tip: Natuurlijk leent zo’n betoverend paleis zich ook goed voor wat grotere events zoals een magisch mooie bruiloft, en als je even goed zoekt vind je al snel ook hele kindvriendelijke kastelen (wijnkelder voor de ouders en allerlei buitenactiviteiten voor de kids).

Lees ook:  3 x verrassende reisboeken om inspiratie mee op te doen

Betoverende plekken voor een droomvakantie binnen EuropaBetoverende plekken voor een droomvakantie binnen EuropaBetoverende plekken voor een droomvakantie binnen Europa

Fleur je zomer op

Ben je het drukke stadsleven nu echt even zat? Gelukkig zijn op het platteland van Frankrijk nog meer schatten te vinden. De wereldberoemde en heerlijk geurende lavendelvelden zijn een echte must see en een overvloed voor al je zintuigen. Van een ruime doch schattige cottage in Valensole, tot aan de meest charmante plekjes in de Haute-Provence. Wil je deze zomer naar Spanje (in de winter is het hier trouwens ook prachtig), bezoek dan Murcia in Spanje, en neem een kijkje bij de Sierra Espuña, waar elk jaar het uitgestrekte natuurpark roze kleurt van de amandelbloesem. Toch iets dichter bij huis? Vergis je niet, ook in Drenthe vindt je de meest groene en serene vakantieplekken (hier heb je bijvoorbeeld een toplocatie die ook nog eens uiterst geschikt is om jonge kinderen mee naar toe te nemen!).

Ongerepte kusten

Mocht het strand nou dé plek zijn waar jij je thuis voelt, en wil jij niets liever dan je bed uitspringen en de zee in, dan wil je misschien de toeristische trekpleisters een beetje vermijden. Kijk eens bij Haraki, Griekenland (op deze locatie hoef je maar een bescheiden sprintje van 20 meter te nemen om met je tenen door het zand te kunnen wroeten), of betrek een van de rustige en ruime appartementen die op een steenafworp van de Côte d’Azur liggen. Als je dol bent op de Noord-Europese stranden, dan kijk jij je ogen uit bij de idyllische kust van Søndervig, Denemarken. Op deze dunbevolkte locatie vind je al snel alle ruimte die je nodig hebt, inclusief ziltige winden en uitgestrekte duinen. Niks mis met een vakantiehuis waar je met de hele familie kan verblijven.

Lees ook:  5 x spa’s door het hele land voor ultieme ontspanning

Dit zijn natuurlijk slechts een paar van Europa’s hidden gems, maar wie zoekt die vindt: en aanbod aan betoverende vakantiemogelijkheden zijn er genoeg!

Foto credits: Travelopo

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy