6 x waarom de hennepplant goed voor je huid kan zijn

by Redactie

We willen allemaal wel een zachte, gladde huid. Helaas heeft bijna iedereen wel eens last van onzuiverheden. De meeste mensen hebben slechts af en toe last van wat puistjes of droge plekjes, maar ergere vormen van huidirritatie zoals eczeem, psoriasis of volhardende acne kunnen onwijs veel fysieke en psychologische klachten veroorzaken. Heb jij vaak last van een geïrriteerde huid? Mogelijk is het wondermiddeltje CBD-olie iets voor jou.

1. Het van de hennepplant afkomstige CBD-olie laat namelijk hele veelbelovende resultaten zien bij een scala aan huidproblemen. En het is ook nog eens superduurzaam! De hennepplant waar CBD uit wordt gewonnen groeit namelijk als kool, neemt CO2 op, en heeft – in tegenstelling tot veel andere grondstoffen – geen pesticiden nodig. Daarbij is CBD-olie helemaal vega en kan de grondstof – de hennepplant – in Europa

2. CBD-olie is niet comodogeen, wat betekent dat het de poriën niet verstopt. Superfijn voor mensen met acné, die snel last hebben van teveel talg en ontstoken plekken. Daarbij wordt gedacht dat CBD de aanmaak van talg en vetten in het gezicht reguleert. Dat betekent dus minder glimmende plekken en gistbultjes!

3. Maar dat is nog niet alles! Uit studies blijk namelijk dat CBD-olie ontstekingsremmende eigenschappen heeft! Dat betekent dus ook dat het helpt om eventuele ontstoken plekken op je huid sneller te herstellen. Huidirritaties als eczeem, rosacea, acne en gistbultjes hebben hier mogelijk baat bij. Online vinden we hier alleen maar succesverhalen over.

Lees ook:  Rebelse meiden staan centraal in de samenwerking Favela Street X Storytel

4. Wil jij CBD eens proberen? Je kunt voor grotere oppervlaktes gewoon een klein druppeltje toevoegen aan je normale huidverzorging. Als je graag zo min mogelijk verschillende ingrediënten gebruikt, kun je CBD-olie ook mengen met hennepzaadolie. Hennepzaadolie lijkt net als CBD-olie erg op huideigen oliën, bevat veel vitaminen en is supermild.

5. CBD-olie werkt echter goed op kleine oppervlaktes. Op geïrriteerde eczeem- of psoriasisplekjes of puistjes kun je direct een klein beetje aanbrengen. De verzachtende en ontstekingsremmende eigenschappen van CBD kunnen de roodheid, pijn en jeuk verminderen.

6. En last but not least gaat CBD-olie de zichtbare tekenen van een ouder wordende huid tegen. Door ontstekingen te verminderen en schade door vrije radicalen tegen te gaan, kan CBD mogelijk ook helpen bij het verminderen van rimpels en dofheid van de huid.

Bij Hennepplaza is een groot assortiment aan verschillende CBD-oliën verkrijgbaar, in verschillende sterktes. Over het algemeen geldt: hoe hoger het percentage CBD, hoe effectiever. Wij horen in elk geval alleen maar positieve geluiden om ons heen. Heb jij het al geprobeerd.

Beeld header via iStock, credits: Olga Volkovaia

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy