5 x apps voor fotografie en edit fanaten

by Isabeau Kamphuis

Fotografie is een echte kunstvorm, kijk naar Steve McCurry, Annie Leibovitz, Carol Guzy en nog vele anderen hebben dat al lang bewezen. Maar je hoeft geen grote naam in de kunst wereld te zijn om prachtige foto’s te maken, zeker niet sinds de komst van smartphones en Instagram. Alle tools die je nodig hebt voor het schieten en bewerken van geweldige foto’s zit tegenwoordig in je broekzak; klinkt ideaal, alhoewel het aanbod soms wat overweldigend kan zijn. Maar wees gerust, want Daily Cappuccino heeft de musthave fotografie apps voor je telefoon op een rijtje gezet.

VSCO

Als je nog niet van VSCO gehoord heb is het toch echt tijd om onder die steen vandaan te komen. Dit is misschien wel de populairste foto bewerking app van het moment. Alles van belichting, contrast, scherpstellen en kleurintensiteit komt aan bod in deze app, inclusief zowel gratis als betaalde kant en klare filters.

Lightroom CC

Voor de edit freaks die van opties, opties en nog meer opties houden is er Lightroom CC. Ja, we hebben het over de foto editing software van Adobe. Alhoewel een Adobe abonnement voor op je laptop of MacBook al snel aan de prijzige kant kan zijn, is de mobiele versie van Lightroom CC helemaal gratis. Alles wat je gewent bent van de desktop versie in een simpele variant voor op je telefoon: dit is een echte aanrader.

Quickshot

Ik ga op reis en ik neem mee… mijn Instagram volgers! Het maakt niet uit waar in de wereld je bent, je vrienden en familie beleven alles met je mee via Instagram. Maar wat nou als je ergens maar een dag of twee bent en het weer zit tegen? Gekleurde huisjes zien er toch wat minder leuk uit met een grijze lucht erboven. Daar is gelukkig een hele makkelijke oplossing voor, genaamd Quickshot. Quickshot is een mobiele app waarmee je via de “sky” tool heel gemakkelijk de grijze grauwe wolken in je foto vervangt voor een blauwe lucht of zonsondergang. De app is gratis, maar de bewerk opties zijn een stuk uitgebreider in de betaalde versie.

Originele foto

Quickshot – Variant 1

Quickshot – Variant 2

Quickshot – Variant 3

Huji

Alles wat ooit in was en toen weer vergeten werd lijkt een comeback te maken. Niks is minder waar voor wegwerpcamera’s, alhoewel we toch liever meteen de foto’s bekijken in plaats van te moeten wachten tot ze ontwikkeld zijn. Huji biedt hiervoor de perfecte oplossing: de app imiteert het effect van een ouderwetse filmcamera. Je kunt je foto’s maken met de gratis app of uploaden in de betaalde versie.

Originele foto

Bewerkte foto met Huji

500px

Deze app is perfect voor iedereen die wat serieuzer aan de slag wil met fotografie. Simpel samengevat is 500px een soort Instagram, exclusief voor fotografen. Niet alleen kun je hier je eigen werk delen, je ontvangt gemakkelijk feedback van anderen die jouw passie delen. Naast een digitaal portfolio van je eigen werk maken, kun je ook dat van anderen bekijken.

Lees ook:  Review Moccamaster KBG Select: filter koffie in een design jasje

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy