5 interieurtips voor een instant gelukgevoel

by Redactie

1) Begin je dag met een groene boost

Onderzoekers van Harvard bekeken hoe mensen zich voelen in de ochtend, en dat bleek wat minder vrolijk te zijn dan later op de dag. Tenzij er bloemen in de kamer stonden: dan gingen de positieve gevoelens een stukje omhoog! Kies bijvoorbeeld voor een bos met één soort bloem in een stoere kleur voor een verrassende verandering in je kamer. En als je ’s ochtends geen zin hebt om de deur uit te gaan, kun je heel makkelijk bloemen laten bezorgen. Dan word je voortaan iedere dag wakker met een extra sprankje vrolijkheid – en ook nog eens wetenschappelijk verantwoord.

2) Kies een ‘signature piece’

Een kastje dat ongewoon, maar echt typisch jouw keuze is, of je lievelingsfilm in meubelvorm in huis halen – dat zal elke keer als je thuiskomt een glimlach op je gezicht toveren. Kijk bijvoorbeeld eens rond op websites of winkels naar een stoel die echt jouw troon kan worden, of een klein maar fijn stuk design: met een individueel karakter, om in je hart te sluiten, op te bewegen, of naar te luisteren. Het hoeft niet duur of exclusief te zijn, als het maar helemaal van jou voelt.

3) Rommel uit je huis = ruimte in je hoofd

Om uit je winterdip de lente in te gaan is een voorjaarsschoonmaak een heel goed begin. En dat hoeft heus niet volgens Marie Kondo, met een vuilniszak in de hand alles weggooien, of emmers vol allesreiniger! Laat je blik rustig over je kamer dwalen, naar de hoeken waar over de wintermaanden misschien papierstapels zijn gegroeid, of een fruitschaal is dichtgeslibd met propjes en reservesleutels. Je kunt het hele huis onder handen nemen, maar ook een ruimte of zelfs een tafel of vensterbank kiezen – en na afloop vooral even flink van het resultaat genieten. Leg boeken terug in de kast, spullen die je niet vaak gebruikt in dozen, en je huis én hoofd hebben meteen weer nieuwe ruimte om te vullen met leuke dingen.

Lees ook:  Iedereen een mooie kerst dankzij 'Alle (kerst)ballen verzamelen'

5 interieurtips voor een instant gelukgevoel

4) Haal heldere kleuren in je leven

Van felle kleuren in je interieur is aangetoond dat je je humeur beïnvloeden. Je kunt een slaapkamer beter met blauwtinten inrichten dan felrood, en de oranje en gele kleuren van de lente geven je vrolijkheid elke dag een boost. Als je echt een statement wil maken, kun je een muur waar het zonlicht op valt bijvoorbeeld mooi diep geel verven, of met een muursticker decoreren. Dat kan verrassend snel in een middag of avondje, en als je de volgende dag thuiskomt is het droog, en je hele huis getransformeerd. Wil je niet zo ver gaan, dan is een uitgesproken kleed over je bank of bed ook een perfecte manier om blij te worden als je de kamer binnen komt.

5) Geuren maken gelukkig

Een weloverwogen geurprofiel in je huis kan je gemoedstoestand enorm verbeteren, door bijvoorbeeld prettige herinneringen van vroeger terug te brengen. Kies bijvoorbeeld voor zeegeur, om ongemerkt even teruggevoerd te worden naar de vakanties toen je klein was. Ontspannende geuren van bijvoorbeeld lavendel kun je met verse of gedroogde bloemen in je kamer brengen, voor een bredere keus kun je denken aan geurkaarsen, of een diffuser voor interieurparfums of essentiële oliën.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy