4 x zo haal je het vakantiegevoel in huis

by Redactie

Nu het ’s avonds weer lekker langer licht is buiten, is het ook tijd om ons interieur hierop af te stemmen. Het liefst alsof je het gevoel hebt dat je in een vakantiehuis woont. Zodat je, als je ’s avonds thuis komt, net iets sneller in de relax-modus kan komen. Volg daarom onderstaande interieurs trends op en haal de zomer in huis.

1) Natuurlijk elementen

Denk je aan de zomer, dan denk je aan buiten zijn. Haal buiten daarom naar binnen, door te investeren in mooie groene elementen. Dat kan in de vorm van de materiaalkeuze. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rotan, bamboe, steen en kurk. Maar zoek het ook vooral in planten en bloemen. Haal letterlijk de natuur naar binnen door ‘statement plant pieces’ in huis te plaatsen.

2) Buffetkast

Met name in landen als Frankrijk en Italië zie je ze vaak in de woonkamer en/of keuken staan: de meeste prachtige buffetkasten. Niet alleen is een buffetkast heel praktisch (want veel opbergmogelijkheden), maar staat het ook heel uitnodigend en warm. Waar een buffetkast van origine bedoelt is voor het opbergen van glaswerk en servies. Hoeft dat tegenwoordig zeker niet meer zo te zijn. Je kan er ook prima mooie boeken, vintage speelgoed of foto’s in tentoonstellen.

3) Hoekbank

Loungen is key in een zomers interieur. Ga dan ook voor een goede, ruime hoekbank. Zo eentje waar in je neerploft en de hele avond niet meer uit komt. En die, eventueel, ruim genoeg is voor het hele gezin.

4) Pasteltinten

Pasteltinten zijn het helemaal dit seizoen. Van zachtroze tot lila-tinten en baby blauw. Het mag en kan allemaal. Klinkt dit niet bepaald stoer in de oren? Think again. Combineer je zachtroze met roestvrije stalen elementen, dan is het juist super tof. Daarnaast is dit kleuren-palet uiterst rustgevend, ideaal voor de vakantie vibe in jouw huis.

Lees ook:  How to: Spice up je slaapkamer

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy