4 x films met interieurs om bij weg te dromen

by Redactie

We kijken films voor heel wat redenen. Van geweldige acteurs tot ontroerende verhalen. Maar heb je wel eens een film gekeken vanwege het práchtige decor? Er zijn meer dan genoeg voorbeelden van art directors en filmmakers die hun uiterste best hebben gedaan en daadwerkelijk het schouwspel hebben weten om te toveren tot spektakel interieurs. Mocht je zelf wat inspiratie willen voor je eigen interieur, dan hebben we hier een paar must sees.

A Single Man

Het is geen wonder dat de primeur van Tom Ford (yes, de fashion designer himself) in dit lijstje thuishoort. De film zelf is bijna een lookbook, waar prachtige interieurs tot leven komen door geweldige performances van Colin Firth en Julianne Moore. Het speelt zich af in California tijdens het begin van de jaren ’60, en het huis van de hoofdpersoon is gewoonweg prachtig (ontworpen door John Lautner—The Schaffer Residence). Alles bestaat zo een beetje uit hout, en er zijn talloze openingen en ramen waardoor er toch een verbintenis met de natuur ontstaat. Aardetinten zijn overheersend, en groen is zeer belangrijk. Toch is het over het algemeen een strak design dat tegelijkertijd warm aanvoelt. Mocht je wat typische sixties accessoires aan je woonkamer toevoegen, dan zorgt deze film voor meer dan genoeg inspiratie.

The Grand Budapest Hotel

We nemen aan dat je niet in een hotel woont. Maar goed, The Grand Budapest Hotel is ook niet zómaar een hotel. Wes Anderson weet natuurlijk raad met pastel kleuren, en roze is overheersend. Los van de obsessieve symmetrie die kenmerkend is voor Anderson’s gehele oeuvre, ontdek je de meest bizarre kleurencombinaties die toch schijnen te werken. Ben je dus niet bang voor wat kleur (en let vooral op de details…), dan maakt deze film je zeker blij. En als je niet weet hoe je in hemelsnaam een alternatief voor wit, zwart, of grijs moet introduceren aan je interieur, dan vind je bij Anderson een overvloed aan inspiratie.

Lees ook:  Wat hang ik voor mijn raam? Zo kies je voor de juiste raamdecoratie

The Great Gatsby

The Roaring Twenties werden niet alleen gekenmerkt door geweldige outfits, maar het belang van de esthetiek kwam ook terug in het interieur. The Great Gatsby is hier een goed voorbeeld van. Héél Art Deco: roze velvet banken, witte tule gordijnen, en heel veel tapijten, met heel veel patronen. Misschien een béétje too much voor het gemiddelde huishouden, maar wie zegt dat je elk element moet opnemen? Misschien word je (net zoals ik) wel helemaal wild van Mr. Gatsby’s kledingkast (gemaakt van een prachtig donker hout met open vakken). Terwijl het plot van de film rustig door kabbelt verplaatsen de karakters zich van East Egg tot West Egg, van het centrum van New York tot de armere buitenwijken. En elke setting brengt oogverblindende interieurs met zich mee. Inspiratie genoeg, dus.

Gone Girl

Als je deze film durft te kijken, dan is de set misschien niet het éérste wat je opvalt. Ben je op zoek naar een wat ‘normaler’ of ‘rustiger’ interieur, kijk dan deze thriller (los van het feit dat het een hele goede film is, reden genoeg). Terwijl de film een “perfect gezin” nabootst (kuch), speelt dit zich af in een “perfect interieur”. Traditioneel met een moderne twist, zo omschrijft de art director het zelf. Vergeet vooral niet op te letten op de ongelooflijke trap in het midden van het huis. Ook maakt de film slim gebruik van warme tonen met een koele ondertoon. Denk je nu, ‘Heh? Hoe kan dat?’, neem dan zelf een kijkje.

Foto header via iStock, credits: archideaphoto

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy