4 x festivals in mei voor het hele gezin

by Isabeau Kamphuis

Het festival seizoen is dichterbij dan je denkt! Bij festivals denken we aan de zomer, maar ook in de lente staan er al genoeg festivals op de agenda! Zeker als het gaat om kindvriendelijke festivals biedt de maand mei genoeg mogelijkheden voor een dagje uit met het hele gezin. Dit zijn Daily Cappuccino’s vier favorieten.

Kinderfestival bevrijdingspop – Haarlem (5 mei)

Bevrijdingsdag wordt ieder jaar groot gevierd in Nederland, met Haarlem als the place the be. Bevrijdingspop in Haarlem is het oudste bevrijdingsfestival van ons land; het wordt al sinds 1980 ieder jaar opgezet en geleefd. Voor de jongere festivalgangers is er het kinderfestival. Hier vind je onder anderen een springkussen, een klim rots en verschillende workshops.

Lepeltje Lepeltje – Apeldoorn/Eindhoven (17 – 19 / 24 – 26 mei)

De foodies onder ons zitten hier goed want bij Lepeltje Lepeltje draait het allemaal om lekker eten. Maar naast eten vind je hier ook live muziek en een kinderprogramma met onder anderen knutselsessie en optredens. Kun je er in mei niet bij zijn dan heb je gelukkig nog meer kansen! Lepeltje Lepeltje is in jet Hemelsvaartweekend te vinden in Dordrecht, tijdens het Pinksterweekend in Zwolle en Amersfoort en van 28 tot en met 30 juni in Utrecht.

Hemeltjelief – Amsterdam (Hemelvaartsdag)

De NDSM-werf in Amsterdam wordt op Hemelvaartsdag (30 mei) omgetoverd tot een plek waar aanstormend talent en Amsterdamse bands hun ei kwijt kunnen. Daarnaast staan er ook Dj’s en kinderactiviteiten op het programma. Niet alleen is dit kleurrijke festival geschikt voor alle leeftijden; het is ook nog eens gratis voor kinderen tot en met 12 jaar.

Lees ook:  Wenen: een stad vol pracht en praal, culinaire belevenissen én muziek

Tweetakt – Utrecht (15 maart – 16 juni)

We sluiten het rijtje af met een festival dat niet alleen de gehele maand mei te bezoeken is, maar dat nu al volop in gang is. Festival Tweetakt in Utrecht vindt plaats in theaters, het plein bij Neude en bij Fort Ruigenhoek. Theater, muziek en kunst staan er alle zondagen en feestdagen tot en met 16 juni in het teken.

Foto header via iStock, credits: Halfpoint

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy