4 x allround plekken waar je van ’s ochtends vroeg, tot ’s avonds laat terecht kunt!

by Redactie

Wil je de deur uit voor een hapje, drankje, filmpje, shop sessie of nog iets anders? Dan is het fijn als dit allemaal op één plek kan (handig!). Gelukkig zijn deze er voldoende, en wij hebben ze voor je uitgezocht.

FC Hyena

Deze hotspot biedt haar publiek van alles wat. Kijk in de middag een film, waarna je gaat dineren in het restaurant, en tot slot geniet van een goed glas wijn aan de bar. Geen voetbalclub, wél een prachtig uitzicht over het IJ in Amsterdam. Goed om te weten: ook leuk voor de kleintjes, waar je op woensdagmiddag (als ze wat vroeger klaar zijn met school) een voorstelling kan zien nadat de kids een peanut butter & jelly sandwich naar binnen hebben gewerkt. Je hoeft dus niet naar huis voor de lunch, en de kinderen zijn zoet.

Studio /K

Volledig gerund door studenten, met een echt huiselijke sfeer. Ook deze locatie is zowel bioscoop, lunchroom, restaurant, maar óók een club waar je af en toe een topfeestje plaatsvindt tot diep in de nacht. Als het nachtleven niets voor jou is, organiseert Studio /K ook cultuursessies, waar hun podium wordt aangeboden aan cultuur-maatschappelijke organisaties. Disco én discussie, niet verkeerd. En als zelfs dit allemaal niet bij je past, hebben ze regelmatig andere events, zoals pubquizzes, bingo-avonden, karaoke nights of stand-up comedy shows. Kortom, de moeite waard om eens langs te wippen.

NewWerkTheater

Zoals ze zelf propageren: “A home for every thing we love”. En dat klopt, je kan hier namelijk van álles. Donderdag- en vrijdagavond kan je er terecht voor diner, en overdag kan je er terecht voor de kunstgalerij. Een gelimiteerd aantal kunstobjecten worden ten toon gesteld. Mocht je wat mee naar huis willen nemen, dan loop je even verder naar het bescheiden winkeltje, waar moderne en hippe spulletjes en prulletjes te koop staan. Toch een serieuzere dag voor de boeg? Organiseer dan je vergadering in een van hun werkfoyers!

Lees ook:  Jezelf in het zonnetje zetten? 3 leuke cadeautips! 

OT301

In 1999 kwam OT301 tot stand door een groepje enthousiaste krakers. Tegenwoordig is het een plaats waar kunstenaars werken en wonen, maar het is ook open voor het publiek. Muziek, film , theater, dans, workshops en allerlei andere optredens en events vind je hier. Ook kan je genieten van een heerlijk (veganistisch) menu in het restaurant, of een kijkje nemen in de independent boekenwinkel. Een microkosmos an sich, en voor ieder wat wils. Een locatie voor de echte hippe creatieveling, of hij die nieuwsgierig is naar iets anders!

Extra tip: recent gingen we eten bij NMAG & de bar, een restaurant en galerie in één. Ook zeker een aanrader!

Foto header via website van Studio /K

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy