Zo haal je meer energie uit je dag

by Jill Buitenhuis

Je wordt wakker, kleed je met veel moeite aan en stapt voor de zoveelste keer in een drukke trein om naar je werk te gaan. Vanaf een uurtje of 4 staar je naar de klok en hoop je dat het laatste uurtje snel voorbij gaat. Je haalt de kids op, komt thuis, kookt, wast, maakt het huis schoon en dan zet je nog even de televisie aan. Bij elke stap die je doet op een dag ben je moe, heb je er eigenlijk geen zin in en kijk je uit naar het moment wanneer je weer in bed ligt. Je raakt in een ritme, waar je eigenlijk helemaal niet in wil raken. Moe, wat vaker chagrijnig, geen zin om leuke dingen te doen. Herken je jezelf hierin? Je bent zeker niet de enige. Maar hoe krijg je nu weer nieuwe, verse energie? Wij geven tips hoe je meer energie uit je dag kan halen:

Rennen, vliegen, duiken

We leven in een tijd waarin we veel haasten. Stress is dan ook een factor die de afgelopen jaren veel vaker voorkomt dan voorheen. Probeer af en toe wat rustiger aan te doen. Probeer situaties waar je gestrest van raakt te relativeren, door op te schrijven wat er in je hoofd omgaat. Zo heb je duidelijk op papier wat er nog allemaal gedaan moet worden en kun je het even loslaten in je hoofd. Hierdoor krijg je wat meer vrijheid en kun je op een andere manier naar situaties kijken.

Nederlandse kwaaltjes

Het is algemeen bekend dat Nederlanders altijd wel een mening hebben over een onderwerp. We zijn druk met zaken waar we toch geen macht over hebben. Probeer te onderscheiden wat er echt toe doet in jouw leven. Wat kun je wel en niet veranderen? Wat je niet kunt veranderen, laat je lekker aan de kant liggen. We kunnen nu eenmaal niet alles veranderen wat we graag willen.

Lees ook:  De populariteit van de elektrische fiets nader verklaard

Nee is ook een antwoord

Nee is een antwoord dat in veel situaties lastig is om te geven. Toch zouden we allemaal wat vaker nee moeten zeggen. Wanneer je geen zin hebt om net nog even dat ene extra klusje op je werk te doen bijvoorbeeld. Of wanneer je vrienden vragen of je nog mee een biertje gaat drinken, terwijl je eigenlijk moe bent (maar sociaal gezien niet wilt ‘afhaken’). maar door af en toe nee te zeggen doe je niemand pijn. Je helpt jezelf er alleen maar mee, omdat je voor jezelf én je gezondheid durft op te komen.

Got that sunshine in my pocket

Deze tip is af en toe wat lastig in Nederland, maar wat vitamine D opdoen is goed voor iedereen. Ga in je pauze op werk wat vaker een rondje lopen buiten. Een half uurtje wandelen is én fijn voor de stappenteller, en goed voor de vitamine D. Luister rustgevende muziek en kies er af en toe voor om dat rondje even alleen te lopen.

Foto header via iStock, credits: Milkos

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy