Uitbouw aan je huis? Drie manieren om het te financieren

by Redactie

Wie droomt er niet van een grote woning? Je hoeft daarvoor lang niet altijd op zoek te gaan naar een nieuwe woning, want in bepaalde gevallen kun je prima een uitbouw aan je woning (laten) zetten. Samen met een architect, ontwerpen en een bouwkundige kan er een prima plan op tafel komen te liggen om van jouw mooie huis, een nóg mooier huis te maken. Helaas is het uitbouwen van je huis een prijzig fenomeen. Er zijn echter verschillende manieren om dit te financieren, waardoor het ook in jouw budget kan passen.

Betalen met spaargeld

De kosten die een uitbouw van je huis met zich meebrengen kan erg verschillen. Dit is helemaal afhankelijk van de grootte van de uitbouw, maar reken zeker op een kostenpost van minimaal € 10.000. Als je de mogelijkheid om dit met je spaargeld te betalen, is dat een prima optie. Het kost je geen rente, en bovendien gebruik je het geld om de waarde van je huis te laten stijgen. Bedenk wel goed of je dit bedrag uit jouw spaargeld de komende jaren niet voor een ander doel nodig hebt.

Persoonlijke lening

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een dergelijk bedrag te betalen met spaargeld. Als dat het geval is kun je bij de bank aankloppen voor een persoonlijke lening. Groot voordeel van een persoonlijke lening is onder andere de vaste looptijd, zodat je bij het aangaan van de lening precies weet wanneer je de lening helemaal afgelost hebt. Daarnaast betaal je een vast maandbedrag en is de rente vooraf bepaald. Zo kom je gedurende de looptijd of achteraf niet voor verrassingen te staan. De bank, of een andere geldverstrekker, kan je in jouw situatie meer vertellen over alle mogelijkheden.

Lees ook:  Voor ieder wat wils: podcasts die je écht niet mag missen

Tweede hypotheek

Een andere optie is het verhogen van je hypotheek, ook wel een tweede hypotheek genoemd. Bij de geldverstrekker waar je in eerste instantie de hypotheek voor jouw huis hebt ondergebracht, kun je een verzoek doen voor een tweede hypotheek, om te gebruiken voor de uitbouw van je huis. Let wel op dat een tweede hypotheek er voor zorgt dat je meer gaat lenen dan de waarde van je huis is. Dat kan betekenen dat de geldverstrekker een hoger risico loopt, en dus een hoger rentepercentage kan vragen.

Ben jij aan het nadenken over de mogelijkheden om een uitbouw te laten bouwen? Bespreek dan met een financieel adviseur goed welke financieringsmogelijkheden het beste bij jouw wensen past.

Foto header via iStock, credits: Kerkez

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy