Tips voor positive vibes

by Jill Buitenhuis

De afgelopen dagen hebben we last van verlaat winters weer en komt de regen met bakken uit de hemel vallen. Doorweekt aankomen op je werk en haar alsof je met je vinger in het stopcontact hebt gezeten. Vervelend allemaal, maar wat vooral vervelend is: de dagen worden er zo somber en grijs van. Als je naar buiten kijkt, krijg je geen zin om even lekker een frisse neus te halen. ‘’Het is koud. Ik ben moe. Ik heb geen zin.’’ Klinkt vast bekend in de oren. Zeuren blijft af en toe hartstikke fijn, maar een hele dag zeuren is zonde van je tijd. Met deze tips heb je waarschijnlijk weer snel de positive vibes te pakken!

Oepsie

Betrap jezelf actief op negativiteit of maak een deal met iemand waar je vaak mee bent. Ben je aan het miepen en klagen? Spreek elkaar daarop aan. Zo word je bewust van negatief gedrag. Als je betrapt wordt op iets negatiefs, probeer het dan om te buigen naar iets positiefs. Lach er vooral samen om. Je kunt er je eigen spelletje van maken. 5 keer iets negatiefs gezegd en omgebogen naar iets positiefs? Trakteer jezelf op een extra aflevering van je favoriete serie.

Wat gaat er wél goed?

Kijk vooral naar momenten die goed verlopen of dingen waar je trots op bent. Door aan fijne en dierbare momenten te denken, vergeet je de negatieve gedachten. Ook al is het maar voor eventjes. Als je merkt dat je gedachten snel weer overgaan in het negatieve, kun je bijvoorbeeld positieve nieuwsberichten gaan lezen. Ook kun je de fijne momenten opschrijven. Door het op papier te zetten, ben je er bewuster mee bezig. Je gedachten dwalen dan minder snel af.

Lees ook:  Verveeld? Met deze tips kom jij de dag wel door!

Praatjes maken

Begin een gesprek met iemand die je niet kent. Gewoon zomaar. Dit kan overal zijn. In de trein, in de rij van de kassa of met mensen die naast je zitten te wachten op de bus. Door met andere mensen te praten, word je zelf vaak vrolijker. Als je geen zin hebt om praatjes te maken, kun je ervoor kiezen om een glimlach op te zetten en naar iedereen te glimlachen. Let maar op wat het met jezelf doet, als iemand anders teruglacht.

C’est la vie

Niet alles in het leven loopt volgens plan. Ga er dan ook niet vanuit dat er geen downmomenten meer komen. Probeer deze momenten juist aan te grijpen en er op een andere manier naar te kijken, dan dat je normaliter zou doen. Zit er iets tegen en keer je normaal gesproken bijvoorbeeld in jezelf? Probeer er dan nu met iemand over te praten. Door met anderen over situaties te praten, kun je bepaalde gedachten relativeren. Een ander persoon kijkt er met een andere blik naar, waardoor jij dat hopelijk ook kunt.

Foto header via iStock, credits: BrianAJackson

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy